Eten wat de pot schaft!

Thaise mosselen

auteur:Agnes van Son
Hoofdgerecht
30-60 min
3 personen
warm  lactosevrij  Thaise keuken
Inleiding

Heerlijk vind ik ze, deze mosselen met een klein beetje pit en een Thais tintje. Ik gebruik hiervoor een rode currypasta. Soms is die zelfgemaakt en soms zelf gekocht  Voor deze mosselen gebruik ik dan ongeveer 2 eetlepels. Hou je van pittig doe er dan ook de rode peper nog bij. Mag 't wat milder dan laat je die peper gewoon weg. 

Bereiding

Was de mosselen heel goed in koud water zodat al het zand eruit is. Ik verbaas me er elke keer weer over hoeveel zand er nog uit zo'n bak mosselen komt ookal zijn ze al gewassen als je ze koopt. Goed wassen dus, anders knarst het zo als je ze eet  Kijk goed na of de schelpen heel zijn. Kapotte schelpen gooi je gelijk weg. Schelpen die open zijn tik je een paar keer op het aanrecht. Gaan ze dicht? Prima, gewoon gebruiken. Blijven ze open staan, dan mogen ze weg.

Verwarm een flinke scheut olie in een wok. Fruit hier 2 minuten heel zachtjes de knoflook en de gember in. Niet bruin laten worden, daar wordt het bitter van. Voeg de rode curry pasta toe en laat die 1 minuutje mee warmen. Zet het vuur nu hoog en wok de Thaise groenten en de rode peper, paar minuutjes is genoeg. Roer de kokosmelk met de vissaus door de groenten en breng aan de kook.

Doe de uitgelekte mosselen in de wok en kook ze zo'n 5 à 6 minuten. Af en toe omscheppen zodat alle schelpen open gaan. That's it! Schep de mosselen met goenten en een paar lepels kookvocht in een diep bord. Knijp er wat limoensap over. Serveer er (knoflook-koriander)naan bij om in het kookvocht te dippen. Ook lekker met gekookte rijst of wat frietjes. Eet smakelijk!

Tip: Als er nog wat van de mosselen en kookvocht overblijft, niet weggooien hoor... is een superbasis voor deze mosselsoep!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur een bericht.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 2 kg mosselen
  • 400 gram Thaise roerbakgroenten
  • 3 teentjes knoflook geraspt
  • 2 theelp geraspte gember
  • flinke scheut zonnebloemolie
  • 1 limoen 
  • 2 eetlp rode curry pasta
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 rode peper in ringetjes
  • 2 eetlp vissaus

Populair in dezelfde categorie