Eten wat de pot schaft!

Thaise mosselsoep

Soep
< 30 min
4 personen
 warm  lactosevrij  Thaise keuken
Inleiding

Op zaterdag stonden er Thaise mosselen op het menu maar die gingen niet allemaal op. En omdat ik er een hekel aan heb om eten weg te gooien aten we op zondag dit pittige soepje! Ik heb dus die overgebleven mosselen en het kookvocht gebruikt als basis maar ook als je die niet hebt kun je deze soep prima maken. Proef steeds tussendoor of je de soep niet te pittig maakt. En als dat per ongeluk toch gebeurd is... schepje suiker erbij helpt!

Bereiding

Fruit de roerbak groenten in de olie. Voeg de geraspte gember en de rode peper toe. (houd een paar ringetjes achter voor garnering) Roer goed door en laat alles nog een paar minuten zachtjes bakken zonder bruin te worden. Doe de rode curry pasta erbij en roer alles even door. 

Nu mogen de vissaus, 't limoensap en de bouillon erbij. Laat 5 minuten doorkoken, kokosmelk erbij en nog 1x doorwarmen. Maak de maïzena aan met 2 eetlepels water en doe die bij de soep. Laat nog een paar minuutjes doorkoken.

Leg onder in elke soepkop 5 gekookte mosselen en schep de soep erbij. Garneer de Thaise mosselsoep met wat kleine stukjes casave kroepoek, limoenrasp en ringetjes lente ui. Liefhebbers strooien er nog wat korianderblad over. Eet smakelijk!

 

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 200 gram Thaise roerbakgroenten
  • 2 eetlp zonnbloemolie
  • 1 theelp geraspte gember
  • 1 eetlp limoenrasp
  • 2 eetlp limoensap
  • 2 eetlp rode currypasta
  • 800 ml visbouillon van 'n blokje
    of het kookvocht van de Thaise mosselen
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 eetlp vissaus
  • 1 rode peper in ringetjes
  • ong. 20 gekookte mosselen
  • 1 lente ui of wat korianderblad
  • wat stukjes (casave) kroepoek
  • 1 flinke eetlp maïzena

Populair in dezelfde categorie