Eten wat de pot schaft!

Thaise rode curry pasta

auteur:Agnes van Son
Diversen
< 30 min
koud  vegetarisch  lactosevrij  Thaise keuken
Inleiding

Je kunt natuurlijk ook gewoon een kant en klare currypasta in een potje kopen. Niks mis mee hoor, maar ik kreeg dit receptje van Neela en moest het gewoon ff proberen :) Voordeel van zelf maken is dat je de currypasta net zo pittig kunt maken als jij dat wilt. 

Bereiding

Snij de pepers zonder zaadjes in stukken. Neem er 2 als je van pittig houdt, en doe de zaadjes erbij als het nog wat pittiger mag.... Doe ze in de blender of hakker van je staafmixer.

Schil de gemberwortel en de sjalotjes. Snij ze in stukken en doe ze bij de pepers. Voeg de rest van de ingrediënten toe. Maal alles fijn tot een pasta.

Met deze hoeveelheid ingrediënten krijg je ongeveer 4 flinke eetlepels curry-pasta die je kunt gebruiken bij een curry gerecht of bij deze Thaise viskoekjes! Eet smakelijk!

Tip 1: Als je geen serehpoeder hebt neem dan bijv. 1 eetlp geraspte citroenschil.

Tip 2: Als je de currypasta in een schoon potje doet met wat olie erop kun je die ongeveer 2 weken in de koelkast bewaren. Maar je zou de pasta ook in porties kunnen verdelen en invriezen. :D

Tip 3: Doe eens een lepeltje van deze curry pasta samen met een fijn gesnipperd uitje door je gehakt..

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur een bericht.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingredi├źnten
  • 1 of 2 Spaanse pepers
  • 2 cm gemberwortel
  • 2 sjalotjes
  • 1/2 eetlp bruine suiker
  • 1 eetlp vissaus
  • 1/2 theelp serehpoeder
  • 1 theelp korianderpoeder
  • 3 teentjes knoflook
  • scheutje zonnebloemolie

Populair in dezelfde categorie