Eten wat de pot schaft!

Asperges met garnalen

auteur:Agnes van Son
Hoofdgerecht
< 30 min
2 personen
lekker gezond!  warm  lactosevrij
Inleiding

Hoewel je het aan de temperatuur niet zou zeggen is het nu toch echt aspergetijd. Het seizoen duurt tot eind juni en tot die tijd eten wij dus elke week wel een keer asperges. Soms op klassieke wijze dus met een botersausje, ham en ei (of als soep!) maar ik vind het ook leuk om eens wat anders uit te proberen. Dit keer werd ik geinspireerd door Hilde van Blij-Bosch!

lekker gezond lekker gezond
Bereiding

Schil de asperges. Als je dat een rotklusje vindt kun je ook kant en klaar geschilde kopen Snijd de asperges in stukjes van ongeveer 2 1/2 cm. nb: Ik heb 3 asperges heel gelaten, gewoon omdat ik dat leuk vond voor de presentatie. Mag dus maar moet niet. 

Kook de stukjes asperge (eventueel samen met de hele asperges) ongeveer 5 minuutjes in water met een snufje zout. Ze zijn dan net beetgaar. Giet het water af en zet de asperges even apart.

Pers de teentjes knoflook, schil en rasp de gember. Snipper de rode ui fijn. Snijd het witte gedeelte van de bosuitjes in stukken van 1 1/2 cm, van de groene stukken snijd je ringetjes. 

Kook de spaghetti in ruim water met 'n snuf zout volgens de aanwijzing op de verpakking. 

Verhit een scheutje olie in een wok of hoge koekenpan. Bak de garnalen een paar minuutjes om en om tot ze net roze zien en haal ze dan uit de pan. Doe een extra lepeltje olie in dezelfde pan en fruit hierin de gesnipperde ui, de knoflook, de witte stukjes bos ui en de gember voor 2 minuten. Voeg dan de tomatenpuree en de currypasta toe en laat dit ook 1 minuutje mee bakken. 

Schep de stukjes asperge en de gebakken garnalen door 't sausje en warm alles 5 minuten goed door. Breng op smaak met het citroensap. Proef... misschien nog 'n snufje zout erbij?

Schep de spaghetti in de wok en meng met de saus. Laat nog even op laag vuur staan zodat de smaken goed mengen. Serveer in een mooi schaaltje of diep bord. Garneer met de groene ringetjes bosui. Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 600 gram asperges
  • 250 gram grote garnalen
  • 3 stengels bosui
  • 1 1/2 eetlp Thaise rode curry pasta
  • 2 flinke tenen knoflook
  • 2 cm verse gember
  • 1 kleine rode ui
  • snuf zout
  • 2 eetlp citroensap
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 200 gram spaghetti
  • zonnebloemolie

Populair in dezelfde categorie