Asperges op klassieke wijze
Hmm witte asperges! Het aspergeseizoen duurt maar kort, van half april tot eind juni. En in deze periode eten wij ze elke week wel een keer. Manlief eet ze het liefst op klassieke wijze, dus met ham, eieren en boter, smullen! Wij eten ze altijd zonder aardappelen maar als je dat lekker vindt: kook er gerust een paar krieltjes bij :)
Schil de asperges met n dunschiller en snijd de kontjes eraf. (bewaar dit voor 'n heerlijke aspergesoep!)
Een goede asperge hoeft wat mij betreft alleen maar in gewoon water gekookt te worden maar voeg, als je dat wilt, gerust nog 'n snufje zout en/of een lepeltje suiker toe. Kook de asperges ongeveer 10 minuten, draai het vuur dan uit en laat de asperges nog 5 minuten door garen in het kookvocht.
Smelt ondertussen de boter in een steelpannetje en roer er n klein beetje nootmuskaat en wat vers gemalen peper door. Haal de asperges als ze gaar zijn uit de pan en laat ze goed uitlekken. Doe de botersaus over de asperges. Ik serveer ze met een hard gekookt eitje en plakjes gegrilde ham en garneer met wat peterselie. Eet smakelijk!
Tip: Serveer de asperges ook eens met een Italiaans tintje! :D
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.
Of deel dit recept met je vrienden:
- 1 kg ongeschilde niet te dunne asperges
- 200 gram gegrilde achterham
- 3 hard gekookte eieren
- klontje roomboter/latosevrije boter
- peterselie
- peper & zout
- beetje nootmuskaat