Eten wat de pot schaft!

Aspergesoep

auteur:Agnes van Son
Soep
30-60 min
4 personen
 warm  Nederlandse keuken
Inleiding

Vroeger gooide ik de schillen en de kontjes van asperges altijd weg maar eigenlijk is dat zonde. Met weinig moeite maak je er een heerlijke gebonden aspergesoep van. Wij zijn echte liefhebbers dus als we vandaag asperges eten smullen we morgen van de soep! 

Bereiding

Doe de schillen met het water in 'n pan, zet op t vuur. Laat de schillen 1/2 uurtje trekken. Zeef de aspergebouillon en gooi de schillen weg. Doe 't bouillonblokje erbij en laat de bouillon een beetje afkoelen.

Nu maak je een roux: Smelt de boter zonder dat ie bruin wordt in een soeppan en doe de bloem erbij. Goed doorroeren. Laat dan het geheel ( terwijl je blijft roeren) op n laag vuur nog even garen. Voeg nu een soeplepel van de afgekoelde bouillon toe en blijf roeren tot de bloem met de bouillon is vermengd. Voeg dan weer wat bouillon toe, goed roeren etc. Ga zo door totdat alle bouillon is opgenomen.

Als t goed is heb je nu een mooie gebonden aspergesoep zonder klontjes. Zo niet zeef hem dan om de laatste klontjes te verwijderen. Laat de soep nog 5 minuutjes doorkoken. Proef en breng op smaak met wat peper en zout.

Neem een soepkom en doe onderin wat stukjes achterham en asperge. Schenk daarop de warme soep en garneer met kleine stukjes ei en wat peterselie. Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • schil van ong. 1 kg asperges
  • 1 liter water of
     kookwater van asperges
  • 1 groentebouillonblok voor 1 lt
  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 6 gekookte asperges in stukjes
  • 4 plakken achterham in stukjes gesneden
  • 1 gekookt ei
  • peper & zout
  • peterselie

Populair in dezelfde categorie