Eten wat de pot schaft!

Tortillataart

Hoofdgerecht Lunch
30-60 min
6 personen
 warm  lactosevrij  Mexicaanse keuken
Inleiding

Oké, het is dan misschien niet het allergezondste gerecht wat je kunt bedenken maar zeg nou zelf.. Het is wel de perfecte dis voor een zaterdagavond in je luie broek op de bank! En soms heb je dat nou eenmaal nodig 

Ik heb dit keer een springvorm (24cm doorsnee) gebruikt om deze hartige taart te maken voor 5 à 6 personen. Maar denk ook eens aan kleine ovenschaaltjes om 1 persoons taartjes te maken... Varieer ook gerust met kruiden en groenten of laat 't gehakt helemaal weg en maak er een vegetarische taart van!

Deze taart is lactosevrij door een lactosevrije crème fraîche te gebruiken en een harde kaas te nemen zoals Parmezaan.

Bereiding

Snipper de ui, knoflook en de Spaanse peper (met of zonder zaadjes) Snijd de bosuitjes in ringetjes, de paprika in stukjes. Warm de oven voor op 175 graden.

Verhit een scheutje olie in een hoge hapjespan. Heb je die niet neem dan een braadpan of wok. Bak het gehakt rul met lekker wat kruiden naar keuze. Ik voeg geen extra zout toe, doordat ik het gehakt hoog op smaak breng vind ik dat niet nodig. Wij houden van pittig dus heb ik tex mex kruiden gebruikt. 
Voeg rode paprika, kidneybonen, mais en de tomaten uit blik toe. Roer om, zet vuur op klein en laat even pruttelen. Schep 2/3 van de ringetjes bosui door. 

Vet de springvorm in. Bekleed de bodem en de zijkant met 4 tortilla's. Schep 1/3 van het gehaktmengsel op de bodem. Strooi er een handje geraspte kaas over. Leg hier een tortilla op. Verdeel daar 'n lepeltje crème fraîche, weer 1/3 van het gehaktmengsel en nog wat geraspte kaas. Leg nog 1x 'n tortilla besmeerd met crème fraîche en de rest van het gehaktmengsel erop.

Zet de springvorm 15 minuten in de voorverwarmde oven op 175 graden.

Snijd de snoeptomaatjes doormidden. Leg ze samen met wat tortillachips en de rest van de geraspte kaas op de taart en zet nog 5 minuten terug in de oven. Klop ondertussen de overgebleven crème fraîche los met limoensap en een paar eetlepels melk of water. 

Garneer de tortillataart met het crème fraîchesausje en wat ringetjes bosui. Serveer er deze tomatensalsa en een groene salade bij. Eet smakelijk! 

 

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 400 gram gehakt
  • 1 Spaanse peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 rode uien
  • 2 + 1 bosuitje
  • 1 rode paprika
  • 1 blik rode kidneybonen à 400 gram
  • 1 blik tomatenstukjes à 400 gram
  • 1 blikje maïs à 120 gram
  • kruiden naar smaak
  • 1 pak tortilla's medium
  • 100 ml (lactose vrije) crème fraîche
  • 1 eetlp limoensap
  • handje vol snoeptomaatjes of
    3 tomaten
  • 100 gram geraspte kaas
  • schaaltje tortilla chips

Populair in dezelfde categorie