Eten wat de pot schaft!

Tomatenrijst

auteur:Agnes van Son
Bijgerecht
< 30 min
4 personen
warm  vegetarisch  lactosevrij  Griekse keuken
Inleiding

Als je ooit in een Grieks restaurant hebt gegeten dan heb je dit gerechtje vast wel eens gezien. Tomatenrijst heeft wel iets weg heeft van risotto maar is net iets droger. Smaakvol en super simpel om te maken!

Bereiding

Verwarm een scheutje olie in een kookpan en fruit daarin de gesnipperde knoflook en ui. Voeg de rijst toe en roer goed door zodat er overal wat olie zit. Bak dit 2 minuutjes op laag vuur terwijl je steeds blijft roeren.

Schenk het warme water bij de rijst en roer door. Verkruimel het bouillonblokje erover. Doe kaneel en oregano samen met de stukjes tomaat met het vocht in de pan bij de rijst. Breng aan de kook met de deksel op de pan. Laat zachtjes, terwijl je af en toe roert, gaar koken. Het meeste vocht laat je verdampen maar de rijst mag niet helemaal droogkoken. Proef.. breng op smaak met een draai peper. Lekker met krokante kip of een spiesje of een salade met feta en tzatziki  Eet smakelijk!

Tip: Ik neem het liefst basmatirijst. Dat is een langkorrelige rijst met beetje nootachtige smaak die ik het lekkerst vind. Als je die niet hebt neem je gewoon een andere soort.

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur een bericht.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 200 gram rijst
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 300 ml water
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 kipbouillonblokje
  • beetje peper
  • 1 theelp gedroogde oregano
  • snufje kaneel
  • scheutje zonnebloemolie

Populair in dezelfde categorie