Eten wat de pot schaft!

Krokante kip

auteur:Agnes van Son
Hoofdgerecht Hapje
< 30 min
4 personen
warm  lactosevrij  Nederlandse keuken
Inleiding

Ook zo'n liefhebber van kip met een krokant laagje erom? Weet je dat je echt niet zo'n zakje van Maggie nodig hebt om dat te maken? En dat ze ook nog eens snel klaar zijn?  

Bereiding

Warm de oven voor op 200 °C. 

Snijd de kipdijfilets in stukken. Niet al te klein. Als je liever kipfilet gebruikt is dat ook prima. Zet de kip even apart.

Maal de zongedroogde tomaatjes heel fijn in 't hakmolentje van je staafmixer. Meng in een schaaltje deze zongedr. tomatenpuree samen met de peterselie, rozemarijn, knoflook, paprikapoeder, de citroenpeper en de panko goed door elkaar.

Klop 't ei los in een schaaltje. Bekleed de bakplaat van je oven met een stuk bakpapier.
Haal de stukjes kip door 't losgeklopte ei en haal ze dan door de pankomix. Druk even aan zodat er overal een laagje zit. Leg alle stukjes op de bakplaat en druppel er wat olijfolie over. Bak de kip in ongeveer 20 minuutjes op 200 °C gaar en knapperig. (airfryer ong. 15 min. op 180°C ) Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur een bericht.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 400 gram kipdijfilet
  • 5 zongedroogde tomaatjes op olie
  • 1 theelp gedr. rozemarijn
  • 2 theelp gedr. peterselie
  • 1 theelp knoflookpoeder
  • 1 theelp paprikapoeder
  • 1/2 theelp citroenpeper
  • 3 eetlp olijfolie
  • 1 ei
  • 30 gram panko 

Populair in dezelfde categorie