Eten wat de pot schaft!

Thaise courgettesoep

auteur:Agnes van Son
Soep
30-60 min
8 personen
warm  lactosevrij  Thaise keuken
Inleiding

Op een prachtig zonnige dag bracht collega Ria een mega courgette uit eigen tuin voor me mee en kreeg ik van Evelyn het recept van een Thaise courgettesoep :D En dan ga je aan de slag met een recept met heel veel pepertjes. En knoflook.

Nou wij houden best van pittig maar dit was voor ons toch net wat too much. En eerlijk gezegd vind ik dat dan eigenlijk weer leuk want dan ga ik knutselen in de keuken :D Het resultaat? Ongeveer 2 liter overheerlijke Thaise courgettesoep en een keuken die heerlijk ruikt naar allerlei kruiden!

Bereiding

Was de courgette. Trek met een spiraalsnijder (of een kaasschaaf en scherp mes) wat sliertjes voor garnering. Snij de rest van de courgette in blokjes. Snij de ui en de knoflook grof.

Verwarm in een hoge soeppan de olie en fruit hier de ui en de knoflook een paar minuutjes in. Doe de groene currypasta erbij en laat die even kort mee bakken. Nu mogen de courgetteblokjes in de pan. Laat die op laag vuur 10 minuten meebakken. De courgette mag niet bruin worden dus regelmatig omscheppen.

Doe de helft van de bouillon bij de courgette en breng aan de kook. Laat de soep 5 minuutjes doorkoken en pureer de soep dan in een blender of met een staafmixer. Schenk nu de rest van de bouillon bij de soep en breng die opnieuw aan de kook.

Houd 100 ml kokosmelk achter en doe de rest samen met de vissaus, chiliflakes en het korianderblad in de soep. Laat nog een kleine 10 minuutjes zachtjes pruttelen. Proef.. breng op smaak met versgemalen peper en eventueel wat zout.  

Marineer de garnalen 10 minuten in wat chili-olie. (of neem zonnebloemolie met wat chiliflakes en 'n snufje zout) Rijg ze aan een spiesje en bak ze kort. 
Leg de courgette reepjes 2 minuten in heet water en giet af. 

Schep de soep in een kom, garneer met de courgetti en wat kokosmelk, en leg het garnalenspiesje op de soepkom. Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur een bericht.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingredi├źnten
  • 1 hele grote courgette uit eigen tuin
    of 4 kleinere uit de winkel
  • 3 rode uien
  • 5 teentjes knoflook
  • 2 flinke eetlp Thaise groene currypasta
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 lt warme vis- of groentebouillon
  • 2 eetlp gedroogd korianderblad
  • 1 theelp gedroogde chiliflakes (molentje)
  • 2 eetlp vissaus
  • scheutje zonnebloemolie
  • ong. 18 grote garnalen
  • scheutje chili olie

Populair in dezelfde categorie