Eten wat de pot schaft!

Tacobowl

auteur:Agnes van Son
Hoofdgerecht Lunch
< 30 min
2 personen
lekker gezond!  warm  lactosevrij  Mexicaanse keuken
Inleiding

Tip van Alex: Deze tacobowl is echt een uitkomst als je snel een lekkere voedzame maaltijd op tafel wilt zetten! 

lekker gezond lekker gezond
Bereiding

Rasp of snijd de knoflook heel fijn. Bak het gehakt rul in een koekenpan en voeg, zodra dit begint te bruinen, de knoflook en de tacokruiden toe. Ik heb dit keer een zakje kruiden gebruikt maar je kunt natuurlijk ook zelf een mix maken als je liever wat minder zout of wat meer pit wilt.

Laat de maïs en kidneybonen even uitlekken en doe ze samen met de tomatenblokjes bij het gehakt. Draai het vuur wat lager en laat het gehaktmengsel zo'n 10 à 15 minuutjes zachtjes pruttelen.

Snij ondertussen de avocado in blokjes, de ui in 1/2 ringen en de tomaatjes doormidden.

Hou je wat avocado over? Dan is dit hèt moment om deze guacamole te maken! Echt superlekker om bij de bowl te serveren met wat extra chips en de tortilla.

Leg de tortilla's in de kommen en verdeel het gehakt-bonenmengsel daarover. Vul de bowls met de stukjes avocado, de tomaatjes en rode ui. Strooi er lekker wat geraspte kaas over en garneer met een partje limoen. En voor de liefhebbers nog wat koriander. Serveer de tacobowls met tortillachips en verse guacamole. Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 200 gram rundergehakt
  • 1 eetlp tacokruiden
  • blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 200 gram kidneybonen
  • 200 gram maïs
  • 2 avocado's
  • 12 cherry tomaatjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 rode ui
  • (lactosevrije) geraspte kaas
  • tortilla chips
  • 2 kleine tortilla's 

Populair in dezelfde categorie