Eten wat de pot schaft!

Guacamole

auteur:Agnes van Son
Bijgerecht Hapje
< 30 min
2 personen
 koud  vegetarisch  lactosevrij  Mexicaanse keuken
Inleiding

Er zijn veel recepten om zelf guacamole te maken. Dit is een hele simpele versie die zo klaar is maar echt zoveel lekkerder is dan een kant en klare versie uit de winkel 

Bereiding

Prak de avocado fijn en voeg de rest van de ingrediënten toe. Mix alles goed door elkaar en breng op smaak met wat peper en zout. Eet smakelijk!

Tip: een avocado verkleurt erg snel dus maak de guacamole liever niet te lang voor dat je die gaat eten. Wil je dat liever toch doen, leg dan de pit op de guacamole en duw die er 1/2 in. Sprenkel wat citroensap over de guacamole en leg hier een stukje huishoudfolie strak boven op. Voor serveren de pit weghalen en nog 1x doorroeren. 

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 1 eetrijpe avocado
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 kleine rode ui fijngesnipperd
  • 1/2 rode peper zonder zaadjes heel fijn gesneden
  • sap van een 1/2 citroen (of limoen)
  • peper en zout

Populair in dezelfde categorie