Eten wat de pot schaft!

Stokbroodje hete kip

Hoofdgerecht Lunch
< 30 min
4 personen
 warm  lactosevrij
Inleiding

Ik vind dit echt een receptje voor het weekend, comfortfood voor de zaterdagavond! Heerlijk broodje kip met zoveel pit als jij dat wil, beetje salade erbij en klaar! En met een klein beetje extra moeite maak je er ook nog een lekker soepje bij voor de zondag! Ik ben voor!

Bereiding

Bak de stokbroodjes af in de oven.

Vul een kookpan met 1 liter koud water. Voeg de kipdijfilet en 'n kipbouillonblokje toe en breng aan de kook. Kook tot de kip nét gaar is en haal van het vuur.

Schil en snijd in de tussentijd de uien in 1/4 ringen en de Spaanse peper (met of zonder zaadjes) in 1/2 ringetjes. Pers de knoflook. Verwarm een flinke scheut zonnebloemolie in een hapjespan en fruit daarin de ui, de peper en de knoflook. 

Haal de kip uit de bouillon (bewaar 1 dl) en trek de kip tot sliertjes met 2 vorken. Doe de sliertjes in de pan bij de uien en bak ze even mee. Voeg de tomatenpuree, ketchup, mosterd, garam masala, bruine suiker, limoensap (citroensap mag ook) kipbouillon en ketjap manis toe en roer goed door elkaar. Rasp de maggieblokjes over het gerecht en laat alles goed doorwarmen. 

Serveer de stokbroodjes met kip en wat salade en/of zoetzure komkommer. Eet smakelijk!

Tip: Als je dan toch bezig bent....Meestal kook ik 1 kg kipdijfilet. Dan gebruik ik het restant van de kip en de bouillon om deze lekkere soep van te maken.

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 700 gram kipdijfilet 
  • 1 kipbouillonblokje 
  • 2 grote rode uien of 4 kleinere
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 Spaanse pepers
  • 1 klein blikje tomatenpuree (70gr)
  • 1 eetlp grove milde mosterd (Marne)
  • 2 theelp garam masala
    of kerriepoeder
  • 6 eetlp tomatenketchup
  • 1,5 eetlp bruine suiker
  • 1 eetlp limoensap
  • 1/2 dl ketjap manis
  • 2 maggie blokjes (van die kleine vierkantjes)
    of 'n extra kipbouillonblokje
  • scheutje zonnebloemolie
  • 4 afbak stokbroodjes 

Populair in dezelfde categorie