Eten wat de pot schaft!

Chinese tomatensoep

auteur:Agnes van Son
Soep
30-60 min
8 personen
warm  lactosevrij  Chinese - Indische keuken
Inleiding

Als we bij een Chinees restaurant gaan eten zal ik zelf nooit tomatensoep vooraf nemen. Ik vind die altijd zo verschrikkelijk zoet, brr. De uitdaging was dus om een eigen versie van Chinese tomatensoep te maken die wel ietsje zoet maar zeker niet TE zoet mocht zijn.

Na veel uit proberen (gelukkig heb ik diverse "proefkonijnen" ) is het volgende recept hier thuis nu zwaar favoriet :D Voor een flinke pan (2 liter) gevulde soep!

Bereiding

Zet een pan met 1 liter kokend water, 2 kipbouillonblokjes en de kipdijfilet op t vuur tot de kip gaar is.

Smelt in een hoge soeppan de boter zonder dat die bruin wordt en voeg de tomatenpuree toe. Goed roeren en even laten doorwarmen. Roer hier de gezeefde bloem door en laat even gaar worden. Goed blijven roeren!

Roer er nu beetje voor beetje 1 liter koud water door, net zolang totdat al t water is opgenomen. Blijf steeds heel goed roeren anders krijg je klontjes. Voeg nu de sambal, djahé, paprikapoeder, 1 bouillonblokje, suiker, appelmoes en de ketjap toe. Roer goed door.

Haal de kip uit de bouillon en zet even apart. Zeef de kipbouillon, roer deze door de tomatensoep en breng alles aan de kook. Laat de soep ongeveer 10 minuten doorkoken.

Was de prei goed, snijd hem in dunne ringen en laat nog ong. 10 minuten meekoken. Goed doorroeren. Snijd ondertussen de kip in kleine stukjes en voeg toe aan de soep. Proef ... smaken verschillen nou eenmaal.. en breng eventueel op smaak met een klein beetje cayennepeper of toch nog wat suiker? Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur een bericht.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingredi├źnten
  • 65 gram (plantaardige) boter
  • 75 gram bloem
  • 3 blikjes tomatenpuree 70 gram
  • 2 liter water
  • 3 kipbouillonblokjes (à 500 ml water)
  • 400 gram kipdijfilet
  • 1 mespuntje cayennepeper
  • 1 theelp djahé
  • 1 theelp paprikapoeder
  • 1 desertlp sambal
  • 5 eetlepels (bruine) suiker
  • 5 flinke eetlepels appelmoes
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 1 prei

Populair in dezelfde categorie