Eten wat de pot schaft!

Stamppot met zoete aardappel

Hoofdgerecht Bijgerecht
< 30 min
4 personen
lekker gezond!  warm  vegetarisch  lactosevrij  Nederlandse keuken
Inleiding

Zoete aardappel was niet zo mijn ding. En eigenlijk wist ik ook niet zo goed wat ik er mee moest maken om dat te veranderen. Anja gaf mij de tip om er een stamppotje mee te maken en er nog wat andere groenten door te doen. Ik was eerst nog een beetje sceptisch maar jongens wat was dit lekker!

lekker gezond lekker gezond
Bereiding

Schil de zoete aardappel en snijd die in blokjes. Kook de aardappel gaar in water met een snuf zout en giet af. Stamp de zoete aardappel tot een grove puree, leg er een klein klontje boter op en laat dat (met de deksel op de pan) even smelten.

Snipper de rode ui grof. Pers/rasp de knoflook, snijd de champignons in 4en en de paprika in blokjes. Neem een handje spinazie, snijd die in reepjes en zet ze even apart.

Verhit een klontje boter in een koekenpan. Bak de champignons op hoog vuur tot ze mooi bruin zien. Doe de uien met de knoflook bij de champignons en bak die een paar minuten mee. Voeg een deel van de spinazie toe. Roerbak die tot de spinazie geslonken is voordat je weer een deel toevoegt. Tot slot mogen de paprikablokjes erbij. Die bak je maar 1 minuutje mee zodat ze nog lekker knapperig blijven. 

Doe de groenten bij de zoete aardappel en meng voorzichtig door elkaar. Garneer met de achtergehouden reepjes spinazie. Lekker met stoofvlees. Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 800 gram zoete aardappel
  • 250 gram spinazie
  • 1 doosje champignons 
  • 1 rode paprika
  • 1 flinke rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • vers gemalen peper en zout
  • 2x 1 klontje boter

Populair in dezelfde categorie