Eten wat de pot schaft!

Sloppy Joe

auteur:Agnes van Son
Hoofdgerecht Hapje Lunch
< 30 min
4 personen
warm  lactosevrij  Amerikaanse keuken
Inleiding

Ik had hem al een tijdje op mijn to-cooklijstje staan: een Sloppy Joe! Een lekker snel klaar broodje gehakt in een pikante tomatensaus. Oké, niet supergezond en idd best wel sloppy, omdat je zo'n broodje bijna niet kunt eten zonder te knoeien, maar he.. soms moet dat gewoon kunnen toch?

In Amerika serveren ze deze vleessaus op een zacht wit broodje en meestal met een cole slaw dus die heb ik er ook maar bijgemaakt 

Bereiding

Snipper de ui en de knoflook fijn en fruit die even aan in 'n scheutje olie. Doe het gehakt erbij, strooi 't gerookt paprikapoeder erover en bak dit rul. Bak dan de tomatenpuree 2 minuten op laag vuur mee.

Schenk de tomatensaus, tomatenketchup en de bbqsaus erbij en roer goed door. Zet vuur op klein en laat 10 a 15 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met chiliflakes, peper en zout. In Amerika serveren ze dit op een zacht wit broodje met wat cole slaw erlangs, maar wij vonden het ook heerlijk op 'n knapperig kaiserbroodje  Eet smakelijk!

Hier vind je het recept voor de Cole slaw

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur een bericht.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 500 gram half om half gehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 flinke (rode) ui
  • 1 rode paprika
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 250 ml tomatensaus
  • 5 eetlp tomatenketchup
  • 5 eetlp bbqsaus
  • 1 theelp gerookt paprikapoeder
  • 1 theelp chilivlokken uit zo'n molentje
  • peper en zout
  • 6 à 8 witte broodjes

Populair in dezelfde categorie