Eten wat de pot schaft!

Cole slaw

auteur:Agnes van Son
Bijgerecht
< 30 min (wachttijd: 2.00 u)
4 personen
koud  vegetarisch  lactosevrij  Amerikaanse keuken
Inleiding

Als je nou binnenkort weer eens gaat bbqen dan kun je natuurlijk in de supermarkt zo'n bakje kant en klare koolsalade kopen.. Toegeven, 't is ff wat meer werk maar doe jezelf een plezier en maak die salade dit keer eens zelf. Dan wil je nooit meer anders  

Bereiding

Snijd of schaaf de witte kool in hele dunne reepjes, zo dun als 't kan. Snijd de bosui in dunne ringetjes en schrap de worteltjes. De rode ui snijd je eerst in 4en en daarna in dunne reepjes. De peterselie is vooral voor wat extra kleur en heb ik heel fijn gesneden.

tip: Neem voor n slankere dressing een mix van yoghurt en mayo.

Roer alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en schenk die over de groenten. Schep alles goed om en zet afgedekt minimaal 2 uurtjes in de koelkast. Haal 1/2 uurtje voor het serveren uit de koelkast om op temperatuur te komen. Lekker als bijgerecht bij de bbq of op een broodje hamburger of een Sloppy Joe! Eet smakelijk!

Tip: Heb je nou geen 2 uur tijd om te wachten? Snijd de kool dan in hele dunne reepjes en leg die dan een paar minuten in heet water. Spoel af onder koud water en laat goed uitlekken. Roer de rest van de groenten en de dressing hierdoor en zet weg tot gebruik.

 

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur een bericht.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 1/2 witte kool
  • 2 stengels bosui
  • 4 worteltjes
  • 1 kleine rode rui
  • 2 eetlp fijngesneden peterselie

ingrediënten voor de dressing:

  • 4 eetlp mayonaise
  • 1 eetlp melk of water
  • 1 eetlp witte wijnazijn
    of appelcider azijn
  • 1 flinke theelp grove mosterd
  • 1 theelp honing
  • peper en zout

Populair in dezelfde categorie