Eten wat de pot schaft!

Skrei met spinazie

Hoofdgerecht
< 30 min
4 personen
lekker gezond!  warm  lactosevrij
Inleiding

De visboer had weer mooie vis meegebracht en ik stond te twijfelen wat ik zou nemen. 'Neem de skrei' was het advies. Als je nou denkt: uhhh...skrei?? Skrei is winterkabeljauw. Lekkere, vette kabeljauw met stevig wit vlees die je dus alleen in de wintermaanden kunt kopen. Nu dus.

lekker gezond lekker gezond
Bereiding

Dep de vis droog met keukenpapier. De skrei heeft zoveel smaak dat ik alleen een snufje peper gebruikt heb om de skrei te kruiden, meer had die niet nodig. Zet even apart.

Tip: Ik heb dit keer voor het gemak een doosje rode curry pasta van Conimex gebruikt. Die is gemiddeld pittig. Wil je liever zelf een curry pasta maken is dit recept misschien wel wat voor jou  

Snijd de ui in 1/4 ringen. Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit hierin de ui. Voeg de voorgekookte krieltjes toe. Zorg dat de aardappeltjes ongeveer even groot zijn of snijd ze een keer doormidden. Bak de krieltjes 2 minuten zachtjes mee en voeg dan de rode curry toe. Laat alles nog 1 minuutje op laag vuur bakken.

Schenk de kokosmelk in de pan en verwarm die op laag vuur. Voeg nu beetje bij beetje de spinazie toe terwijl je af en toe door roert. Het lijkt veel spinazie maar die zal al snel slinken. Als alle spinazie in de pan zit mag de deksel op de pan en laat je het nog 5 minuutjes pruttelen.

Verhit tot slot een scheutje olie in een koekenpan en bak je de skrei op de huidkant op hoog vuur. Niet teveel aankomen, gewoon even (ongeveer een minuut of 4) lekker laten bakken zodat het vel krokant wordt. Hooguit de pan een beetje bewegen.
Draai de vis dan om en zet het vuur op klein. Hoelang je deze kant moet bakken? Dat ligt eraan hoe dik de visfilet is maar vooral niet te lang. Dan wordt je vis droog en dat wil je niet. De skrei van de foto was ongeveer 2 cm dik en heb ik nog 2 minuten op die kant laten bakken. 

Serveer de gebakken skrei op aardappel met spinazie. Eet smakelijk!

Tip: Kun je geen skrei aankomen dan kun je dit recept ook prima maken met een andere witvis. En als je geen visliefhebber bent vervang je de vis voor een schnitzel of hamburger!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 500 gram skrei
    of buiten t seizoen kabeljauw
  • 300 ml kokosmelk
  • 1 doosje rode currypasta
  • 500 gram spinazie
  • 1 flinke rode ui
  • 350 gram kleine voorgekookte krieltjes
  • scheutje zonnebloemolie
  • peper en zout

Populair in dezelfde categorie