Eten wat de pot schaft!

Salade met venkel en sinaasappel

Voorgerecht Bijgerecht Lunch
< 30 min
2 personen
lekker gezond!  koud  vegetarisch  lactosevrij
Inleiding

Ik had al vaker venkel gegeten maar dan in een ovenschotel of als soep maar nog nooit als 'n zomerse salade. Maar ja, toen ging die middag ineens de zon schijnen en werd t prachtig weer en ging ik knutselen in de keuken😉 Met venkel dus en nog wat andere lekkere dingen. En als zelfs manlief "die niet zo van de salades is" dan zegt dat het heerlijk is, nou dan mag 't recept op hussemusse! 

lekker gezond lekker gezond
Bereiding

Begin met de venkel: was de venkel, snij de (groene) stelen en eventuele bruine plekjes weg. Snij een plakje van de onderkant en snij dan de venkelknol doormidden. De harde kern in het midden van de venkel haal je eruit. Wat overblijft snij je in zo'n dun mogelijke plakjes, hoe dunner hoe beter. Doe de plakjes in een ruime kom en zet even apart. 

Schil de sinaasappel, zorg dat de witte velletjes eraf zijn. Snij met een scherp mes het vruchtvlees tussen de vliesjes vandaan. Doe het vruchtvlees bij de venkel. Tip: vind je dat teveel gedoe neem dan wat mandarijntjes uit blik! 

Knip (of snij) de worteltjes eraf en doe de tuinkers in de kom.
Hak indien nodig, de noten grof. Ik heb walnoot, amandel en hazelnoten gebruikt maar neem wat jij lekker vindt. Doe ze samen met de verkruimelde feta en de grof gesneden dille in de kom. Strooi er nigella zaad, 5-spice, wat vers gemalen peper en zout over en meng alles heel voorzichtig door elkaar. 

Verdeel de salade over 2 bordjes en druppel er wat lekkere olijfolie over. Serveer direct en Eet smakelijk!

Tip: Hou je nou niet van rauwe venkel? Leg de gesneden venkel dan een paar minuutjes in kokend water zodat het rauwe eraf is maar de venkel nog wel knapperig. Giet af en spoel na met koud water. Dep de venkel droog met wat keukenpapier en verwerk als hierboven. 

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 1 (bloed)sinaasappel
  • 1/2 venkelknol
  • 50 gram feta (of lactose vrije variant)
  • 6 takjes dille
  • 1/2 eetlp nigellazaad
  • 35 gram gemengde noten
  • 1/2 bakje tuinkers
  • 1/2 theelp 5-spice
  • vers gemalen zwarte peper en zout 
  • lekkere olijfolie

Populair in dezelfde categorie