Salade met aardbeien en burrata
Tomaatjes en romige burrata zijn al een heerlijke combi maar het zoete van de Hollandse aardbeien maakt het af! Heerlijk als zomerse lunch maar serveer deze salade ook gerust bij de volgende bbq.



Snijd de tomaatjes doormidden. Maal wat zwarte peper over de tomaat, schenk er nog een scheutje olijfolie over en zet even apart.
Verhit een droge koekenpan en bak de pijnboompitjes tot ze kleuren. Haal ze dan direct uit de pan (anders worden ze alsnog zwart...) en laat ze wat afkoelen op een schaaltje.
Snijd de aardbeien in 4en. Snijd de blaadjes munt in reepjes en meng die door de stukjes aardbei.
Was de veldsla en leg die op een mooie schaal. Verdeel de gemarineerde tomaat, de blaadjes basilicum en de aardbeien over de sla. Leg de burrata in het midden en trek die een beetje uit elkaar.
Haal met een hele kleine parijse aardappelboor bolletjes uit de komkommer of snij die met een mesje kleine blokjes.
Snijd de plakjes ham in 6 stukken en verdeel die over de salade (niet als je de salade vegetarisch wil houden). Garneer met de pijnboompitjes en bolletjes/blokjes komkommer. Maal nog wat peper en zout over de salade en drizzel er tot slot balsamicocrème over.
Serveer de salade met lekker brood. Ik heb deze focaccia (kwam uit de diepvries) ingesmeerd met wat olijfolie en kort in de grillpan gebakken. Het brood was nog nèt een beetje warm, was echt een heerlijke lunch! Eet smakelijk!
Of deel dit recept met je vrienden:
- 200 gram Hollandse aardbeien
- 10 (snoep)tomaatjes
- 1 bol burrata (of buffelmozzarella)
- zakje veldsla 60 gram
- 1/3 komkommer
- 3 plakken Italiaanse ham (optioneel)
- 10 blaadjes munt
- 10 blaadjes basilicum
- 1 eetlp extra vierge olijfolie
- pijnboompitjes
- vers gemalen zwarte peper en zout
- balsamico crème
- focaccia of stokbrood