Eten wat de pot schaft!

Pittige aardappelsalade

Bijgerecht
< 30 min (wachttijd: 1.00 u)
4 personen
 koud  vegetarisch
Inleiding

Het was 34 graden en het gesprek ging over een stamppot met ijsbergsla...ach ja..  Nou had ik daar toen ff niet zo'n trek in maar het bracht me wel op dit idee. 

Bereiding

Schil de aardappels en snijd ze in plakjes van ong. 4 mm dikte. Kook ze in water met 'n snuf zout tot ze bijna gaar zijn, net iets meer dan beetgaar. Giet ze af en laat de piepers helemaal afkoelen. Kook de eieren hard en laat ze afkoelen. Dit zou je ook de avond van te voren al kunnen doen.

Maak een sausje van de yoghurt, mayonaise, taco kruiden, peper en zout. Breng het sausje hoog op smaak omdat koude gekookte aardappelen heel neutraal van smaak zijn. Tip: Proef met een stukje gekookte aardappel.

Haal 4 mooie grote bladeren van de krop sla en houd die apart. Snijd de rest van de sla in kleine reepjes. 

Pel de eieren en snijd die in stukjes. Rasp of snijd de mosterdkaas in reepjes. 

Meng de aardappels met de kaas, eieren en de sla. Schep het sausje voorzichtig door de salade. Neem de grote bladeren ijsbergsla, leg daarop in het midden de aardappelsalade en rol op. Lekker met Mexicaanse gehaktballetjes met tomatensalsa. Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 700 gram aardappels
  • 3 eieren
  • 100 gram mosterdkaas
  • 2 eetlp taco kruiden 
  • peper en zout
  • 3 eetlp yoghurt
  • 1 flinke eetlp mayonaise
  • 1/2 krop ijsbergsla

Populair in dezelfde categorie