Eten wat de pot schaft!

Mexicaanse gehaktballetjes met tomatensalsa

Bijgerecht Hapje Lunch
< 30 min
4 personen
 warm  lactosevrij  Mexicaanse keuken
Inleiding

Op de planning stonden wraps met gehakt. Lekker, makkelijk èn snel klaar! Meestal bak ik het gehakt dan rul maar dit keer wilde ik het iets anders doen. De kruiden gingen door het gehakt en werden balletjes en dat potje salsa/saus? Nou, dat werd een stuk lekkerder en gezonder! 

Bereiding

Meng het gehakt met 't ei, taco kruiden, chilisaus en paneermeel tot een mooi vast gehakt. Draai er balletjes (formaat bitterbal) van en zet die 1/2 uurtje afgedekt weg in de koelkast.

Snipper ondertussen de ui grof, de knoflook fijn en snijd de puntpaprika in reepjes. Snijd de tomaten, gewoon met velletje en al, in blokjes.

Smelt n klontje boter en bak de gehaktballetjes in een hapjespan (of wok) tot ze mooi bruin zien. Doe de uien en de knoflook erbij en bak die 2 minuutjes mee. Zet het vuur op klein. Voeg de tomaten toe en laat het geheel 15 minuutjes sudderen. Dan mogen de reepjes paprika en het hele potje saus erbij, verwarm nog een paar minuten. Proef... Breng eventueel op smaak met nog wat peper en zout en klaar is Kees! 

Lekker op 'n wrap met ijsbergsla en wat geraspte kaas, bij gebakken aardappeltjes, frietjes of op 'n broodje maar ook bij deze pittige aardappelsalade. Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 500 gram half om half gehakt
  • 1 ei
  • 3 eetlp paneermeel
  • 2 1/2 eetlp taco kruiden
  • 1 1/2 eetlp sriracha
    of een andere pittige chili saus
  • 400 gram lekkere tomaten
  • 1 flinke teen knoflook
  • 1 grote rode ui
  • vers gemalen peper en zout
  • 1 potje salsa saus (medium pittig 230 ml)

Populair in dezelfde categorie