Eten wat de pot schaft!

Parelcouscous met tomaat

auteur:Agnes van Son
Bijgerecht
< 30 min
2 personen
warm  vegetarisch  lactosevrij
Inleiding

Parelcouscous is geen gewone couscous. Het is een soort kruising tussen gewone couscous en pasta. Maar dan in hele kleine balletjes. Je moet ze wel even moet koken maar kunt ze daarna zowel warm als koud (bijv. in een salade) eten. 

Bereiding

Breng 1 liter water aan de kook. Voeg 3/4 van het blikje tomatenpuree en een snufje zout toe aan 't water. Roer dan de gedroogde parelcouscous door en laat 12 minuten zachtjes koken.

Giet af en doe terug in de pan. Schep de stukjes zongedroogde tomaat (met aanhangende olie) bij de pareltjes en maal er een beetje peper over. Serveer met wat rucola. Eet smakelijk!

Tip: Op een zomerse dag is parelcouscous ook erg lekker als een (lunch)salade. Kook in dat geval de couscous en spoel af onder koud water. Schep er dan kleine stukjes zongedroogde tomaat, olijf, paprika, komkommer en salamie door. Beetje rucola erbij maakt het af.  Echt superlekker in combinatie met deze kip-bleekselderijsalade!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur een bericht.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 200 gram parelcouscous
  • snufje zout
  • klein blikje tomatenpuree à 70 gram
  • 1 liter water
  • 3 eetlp stukjes zongedr. tomaat
  • handje rucola 

Populair in dezelfde categorie