Eten wat de pot schaft!

Kip-bleekselderijsalade

auteur:Agnes van Son
Hoofdgerecht Bijgerecht Lunch
< 30 min (wachttijd: 0.30 u)
4 personen
koud
Inleiding

Gewoon een heerlijke salade die je zowel lauwwarm als koud (bij de BBQ!) kunt eten. De dressing vind ik echt fantastisch, die ga ik zeker nog vaker maken! De kerrie maakt het een klein beetje kruidig, maar zeker niet pittig. En de stukjes abrikoos in de salade geven precies dat kleine beetje zoet dat ie nodig heeft. 

Bereiding

Verwarm een klein scheutje olie in een koekenpan en bak de kipdijfilet heel zachtjes aan zonder dat ie bruin wordt. Maal er een beetje peper over en schenk 1 kopje warm water in de pan. Deksel erop en laat de kip rustig garen. 

Snijd ondertussen de lente uitjes in smalle ringen en de bleekselderij in plakjes. Ik knip de gewelde abrikozen altijd met een schaar in stukjes, dat gaat makkelijker dan snijden. 

Haal de kip uit de pan, snijd in kleine stukjes en zet even apart. 

Doe alle ingrediënten voor de dressing bij elkaar in een kommetje en meng ze goed. Er zijn veel soorten mangochutney, de ene is erg zoet maar de andere juist weer kruidig. Voor deze dressing maakt het niet zoveel uit welke je neemt. Smaken verschillen nou eenmaal. Proef de dressing en bepaal dan of je er wat meer pit (extra peper) of misschien nog iets zoets in wilt.

Spatel 3 eetlp dressing (rest apart erbij serveren) door de bleekselderij, lente ui en abrikoos. Doe er tot slot de stukjes kip bij. Garneer met wat peterselie. Eet smakelijk!

Tip: Wij hebben deze salade lauwwarm gegeten met deze parelcouscous. Wil je hem graag als lunchsalade eten laat hem dan helemaal afkoelen en serveer er wat rucola en geroosterd brood bij. Of neem een wrap met 'n handje vol rucola en een paar eetlepels van de salade!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur een bericht.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 400 gram kipdijfilet
  • 3 lente ui
  • 4 stengels bleekselderij
  • 10 gewelde abrikozen
  • beetje peterselie
  • vers gemalen peper

Ingrediënten voor de dressing:

  • 1 1/2 eetlp mayonaise
  • 4 eetlp (Griekse) yoghurt
  • 1 theelp hot curry poeder
  • 1 theelp kerriepoeder
  • 2 eetlp mangochutney
  • 1 eetlp limoensap
  • 1 eetlp gedr.peterselie
  • vers gemalen peper

Populair in dezelfde categorie