Eten wat de pot schaft!

Mexicaans roerei

Hoofdgerecht Lunch
< 30 min
1 persoon
lekker gezond!  warm
Inleiding

Oeps.. ken je dat? Dat je beloofd hebt om wraps met kip te maken maar vervolgens vergeet om de kip uit de vriezer te halen.. Ach ja, dan moet je gewoon ff creatief zijn en dan komt alles goed!

Trouwens het ei was er ook eerder dan de kip...toch? šŸ£

lekker gezond lekker gezond
Bereiding

Kluts de eieren met de koffiemelk en 'n snuf peper en zout door elkaar en zet even apart.

Bak de plakjes chorizo in 'n koekenpan met scheutje olie tot ze knapperig zijn. Haal ze uit de pan en leg ze op 'n stukje keukenrol. Bewaar de olie voor zometeen.

Snijd de lente ui in ringen en de Spaanse peper (met of zonder de zaadjes) in kleine stukjes. Snijd de groene paprika (een rode of gele is ook prima hoor) in kleine reepjes. 

Fruit de lente ui, peper en paprika ongeveer 2 minuten in de chorizo-olie.

Zet het vuur op halfhoog en schenk er de geklutste eieren en de uitgelekte maïs bij. Schraap met een spatel over de bodem van je pan en til steeds het stollende ei op. Doe dit net zolang totdat je stukjes ei hebt die wel gestold maar nog nèt niet helemaal vast zijn. Zet het vuur uit, roer nog 1x om en leg even een deksel op de koekenpan.

Rooster de tortilla's en schep de roereieren erop. Garneer met de gebakken chorizo en wat koriander of peterselie. Serveer er een lekkere tomatensalade bij. Eet smakelijk! 

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediƫnten
  • 2 eieren
  • 2 scheutjes koffiemelk 
  • Snuf zout
  • 1 lente ui
  • 1/2 Spaanse peper of
    1/2 theelp gedr. chiliflakes
  • 1/2 groene paprika
  • 2 eetlp maïs (blikje)
  • 6 plakjes chorizo
  • 1 eetlp olie
  • 2 tortilla's 

Populair in dezelfde categorie