Eten wat de pot schaft!

Koolrabisalade

auteur:Agnes van Son
Bijgerecht Hapje
< 30 min
lekker gezond!  koud  vegetarisch  Nederlandse keuken
Inleiding

Koolrabi heeft een licht kruidige smaak, beetje als radijs. Tenminste als je hem rauw eet want als je hem kookt (of bakt) wordt ie veel zachter van smaak. Voor deze salade heb ik koolrabi gebruikt die overbleef van de gevulde koolrabi.

lekker gezond lekker gezond
Bereiding

Op de foto hieronder zie je een gevulde koolrabi. Voordat je die gaat vullen wordt de koolrabi beetgaar gekookt en dan uitgehold. Ik heb het binnenste van die koolrabi klein gesneden en gebruikt in deze salade. 

Heb je geen gekookte koolrabi liggen dan kun je de koolrabi ook prima rauw verwerken. Schil de koolrabi dan eerst met een scherp mes. Snij hem dan in lucifers dunne reepjes of trek er sliertjes van met een juliennesnijder. 

Doe hetzelfde met de winterwortel. Snijd de bosui in dunne ringen en de rode ui in hele dunne halve ringen. Schep de rauwkost door elkaar.

Meng alle ingrediënten voor de dressing en serveer die apart bij de salade.  Eet smakelijk!  

Tip: Je kunt deze salade ook als n hapje serveren door de rauwkost net wat grover te snijden en de dressing als dipsaus erbij zetten.

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 1 koolrabi 
  • 1 winterwortel
  • 2 stengels bosui
  • 1 rode ui

Ingrediënten voor de dressing:

  • 1 eetlp mayonaise
  • 3 eetlp Griekse yoghurt
  • 2 theelp grove milde mosterd
  • 1 theelp citroensap
  • 2 theelp gedroogde dille
  • versgemalen peper 

 

Populair in dezelfde categorie