Eten wat de pot schaft!

Gevulde koolrabi

auteur:Agnes van Son
Hoofdgerecht Bijgerecht
30-60 min
2 personen
lekker gezond!  warm  vegetarisch  Nederlandse keuken
Inleiding

Zo af en toe las ik een dag in met extra groenten, dan eten we koolhydraadarm én vegetarisch. Gewoon omdat ik daar dan zin in heb.

Dus toen Hussemusse voor de swiepswoepswap (receptenruil op Instagram) gekoppeld werd aan todaisys.nl ging ik op zoek naar zo'n gerechtje. Haar recept voor gevulde koolrabi met risotto bracht me op een idee en na wat geknutsel stond er die avond deze gevulde koolrabi mét salade op tafel. ­čśÇ

Tip: Ik weet dat veel soorten kaas niet vegetarisch zijn maar dat is voor mij geen probleem. Maar voor wie écht vegetarisch wil eten: er is ook een vegetarische mozzarella te koop! 

lekker gezond lekker gezond
Bereiding

De koolrabi van de foto was echt een mega groot exemplaar waar we (met nog een extra schaaltje salade) met z'n 2en genoeg aan hadden.
Schil de koolrabi's en snijd van de onderkant een klein plakje af zodat ze rechtop blijven staan. Doe in een klein kookpannetje zoveel water dat de koolrabi's net onderstaan. Verkruimel het bouillonblokje erbij en kook de koolrabi (deksel op de pan) op laag vuur tot ze bijna gaar zijn. Hoelang dat duurt ligt een beetje aan de grootte van de koolrabi, ergens tussen 20 en 30 minuten. Giet de bouillon af, spoel de koolrabi na met koud water en laat ze een beetje afkoelen.

Als de koolrabi zover is afgekoeld dat je hem kunt vasthouden hol je hem uit met een meloenbolletjes boor. Heb je die niet dan lukt het vast ook wel met een scherp mesje en een theelepeltje. Hol de koolrabi zover uit tot je een rand van ongeveer 1/2 cm overhoudt. (bewaar de stukjes die je uit de koolrabi haalt voor een lekkere salade!)

Warm de oven voor op 200 graden (airfryer/hete luchtoven op 180)

Snijd de helft van de bol mozzarella in plakjes, de andere helft in blokjes en zet even apart.

Snipper de rode ui en de knoflook. De kastanjechampignons en de rode paprika snij je in blokjes, van de bosui maak je ringetjes. Fruit dit allemaal met een scheutje olie in een koekenpan en breng het geheel op smaak met flink wat peper en 'n snufje zout. Schep de blokjes mozzarella erdoor heen en vul de koolrabi's met dit mengsel. 

Verdeel de overgebleven plakjes mozzarella over de koolrabi en bak ze 15 à 20 minuutjes in het midden van de voorverwarmde oven. Serveer met een lekkere salade om het koolhydraadarm te houden maar deze gevulde jongens zijn ook lekker bij gebakken piepers! Eet smakelijk!

 Tip: Onder het motto: weggooien is sonduh heb ik van de stukjes koolrabi nog een heerlijke salade gemaakt. 

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingredi├źnten
  • 2 koolrabi's 
  • 1 kleine rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 rode paprika
  • 1/3 bakje kastanjechampignons 
  • 2 stengels bosui
  • 1 bol mozzarella
  • peper en zout
  • 1 groentebouillonblokje
  • scheutje olie

Populair in dezelfde categorie