Eten wat de pot schaft!

Kippenstoof met Oosterse pruimensaus

Hoofdgerecht
< 30 min (wachttijd: 4.00 u)
4 personen
 warm  lactosevrij  Oosterse keuken
Inleiding

Juli, das pruimentijd! Ik had inmiddels al heel wat potjes pruimenchutney gemaakt en wilde nog wat anders uit proberen. Het werd een beetje zoete pruimensaus die echt perfect matchte met kip. Mijn proefkonijnen waren er unaniem enthousiast over 

Tip: Ik heb deze kippenstoof met pruimensaus in mijn slowcooker gemaakt maar dat lukt ook prima in een braadpan op je fornuis! Hou dan wel in de gaten dat er niet teveel vocht verdampt.

Nog pruimen over? Hier vind je het recept van de pruimenchutney!

Bereiding

Pers of rasp de knoflook. Snipper de rode ui. Snijd de kipdijfilet in hapklare stukjes.
Was de pruimen, ontpit ze en snijd ze in stukjes.

Bestrooi de kipstukjes met wat peper en zout en bak ze lichtbruin in een scheutje zonnebloemolie. Ze hoeven nog niet gaar te zijn. Leg de gesnipperde ui op de bodem van de slowcooker, de kip mag daarboven op.

Strooi de knoflook, gember, chiliflakes, koriander, kaneel, komijn en de bruine suiker over de kip. Schenk de warme kipbouillon erover en leg de pruimen hierop. Zet de slowcooker 4 uur op high en ga iets voor jezelf doen 😉

Na 4 uur roer je alles een keer door. Maak de maïzena aan met 1 eetlp water en schep door de saus. Laat de pruimensaus nog 1/2 uurtje indikken.

Tip: Heb je geen slowcooker? Bak dan de kip met de ui kort aan in een braadpan, bestrooi met de kruiden en doe de pruimen erbij. Roer goed door en laat 10 minuten op laag vuur sudderen. In plaats van 200 ml bouillon schenk je nu ongeveer 250 ml in de pan. Laat het geheel op laag vuur ongeveer 30 minuten heel rustig sudderen. Hou in de gaten dat er genoeg vocht in de pan blijft. Bind de saus met 'n lepel maïzena en laat die een beetje indikken.

Lekker met broccoli en rijst of couscous maar ook met aardappeltjes , puree of pasta! Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 500 gram kipdijfilets
  • peper en zout
  • 1 kleine rode ui
  • scheutje zonnebloemolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelp gemberpoeder (djahé)
  • 1/2 theelp komijn (djintan)
  • 1/2 theelp korianderpoeder (ketoembar)
  • 1 theelp kaneel
  • 1/3 theelp chiliflakes 
  • 2 eetlp bruine suiker
  • 200 ml warme kipbouillon van n blokje 
  • 400 gram verse pruimen
  • 1 eetlp maïzena 

Populair in dezelfde categorie