Eten wat de pot schaft!

Kippeling

auteur:Agnes van Son
Hoofdgerecht Hapje
< 30 min (wachttijd: 1.00 u)
2 personen
warm  lactosevrij  Nederlandse keuken
Inleiding

Nee, is geen tikfout, ik bedoel echt kippeling! Tis wel een soort van kibbeling maar dan gemaakt van kip. Lekker als hapje bij de borrel maar wij eten dit ook wel eens bij wat frietjes en een salade. Veelzijdig dus, precies zoals ze dat zeggen in de reclame 

Bereiding

Snij de kipdijfilet in hapklare stukjes. Meng in een kom de olie met het paprikapoeder en peper en zout. Schenk deze marinade over de kip, hussel even goed en zet minimaal 1 uurtje in de koelkast.

Warm de oven voor op 200 graden.

Meng in een schaaltje de shoarmakruiden en de peterselie door het paneermeel. Haal de stukjes kip door 't gekruide paneermeel en leg op een bakplaat. Bak in ongeveer 25 minuten gaar en bruin. Serveer met een knoflooksaus of als je dat lekkerder vindt met een ravigottesausje! Eet smakelijk!

Tip: Wil je de kippeling liever in de airfryer bakken? Dat kan, zet die dan op 180 graden en bak ze ong. 10/15 minuten   

Maar bakken in een klein laagje olie in de koekenpan gaat natuurlijk ook. Laat de kip dan na het bakken even uitlekken op wat keukenpapier.

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur een bericht.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 400 gram kipdijfilet
  • 2 eetlp zonnebloemolie
  • 2 theelp zoet paprikapoeder
  • peper en zout
  • 4 à 5 eetlp paneermeel
  • 1/2 eetlp gedroogde peterselie
  • 1 1/2 eetlp shoarmakruiden

Populair in dezelfde categorie