Eten wat de pot schaft!

Kruidenmix shoarma

auteur:Agnes van Son
Diversen
n.v.t.
 koud  vegetarisch  lactosevrij
Inleiding

Ik kocht wel eens een kant en klaar bakje shoarmavlees in de supermarkt tot ik las wat daar allemaal inzit. Allerlei toegevoegde smaakversterkers en conserveringsmiddelen waar je eigenlijk niet op zitten te wachten, toch? Zelf een kruidenmix maken is super simpel en ach, een oud kruidenpotje heb je vast nog wel ergens staan ;)

nb: onderstaande foto hebben we niet zelf gemaakt, alle overige foto's die op hussemusse.nl te zien zijn wel.

Bereiding

Doe alle kruiden in een schoon potje. Zout hoeft er eigenlijk niet bij maar als je dat toch graag wilt voeg dan 1 theelepel op deze hoeveelheid toe. Wil je het extra pittig doe er dan gewoon nog wat peper bij.

Schud het mengsel even goed door elkaar en klaar is je kruidenmix! Ik gebruik ongeveer 1 theelepel van deze mix op 100 gram vlees.

Origineel maak je shoarma met lamsvlees maar wij vinden het net zo lekker met reepjes kip of varkensvlees. Gebruik de mix voor shoarmarijst met paprika of voor vlees reepjes op een pitabroodje met knoflooksaus. Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 2 theelp djintan (gemalen komijnzaad)
  • 2 theelp ketoembar (gemalen korianderzaad)
  • 2 theelp djahé (gemberpoeder)
  • 2 theelp paprikapoeder
  • 2 theelp knoflookpoeder
  • 1 1/2 theelp cayennepeper
  • 1 theelp kurkuma
  • 1 theelp kaneel
  • 1 theelp gemalen kruidnagel

Populair in dezelfde categorie