Eten wat de pot schaft!

Kiphaasjes met tabascosaus

auteur:Agnes van Son
Hoofdgerecht
< 30 min (wachttijd: 1.00 u)
3 personen
warm  Nederlandse keuken
Inleiding

Een kiphaasje is dat smalle stukje kip dat aan de binnenkant van een kipfilet zit, tenminste als je die bij de poelier koopt. Haal je kipfilet in de supermarkt dan is dat stukje er meestal afgesneden en verkopen ze het net wat duurder apart. Het is net als kipfilet mager vlees en het smaakt ongeveer hetzelfde.
Dragon heeft een ietsje zoete, beetje anijs smaak, en is echt een topcombi met kip! 

Bereiding

Was de blaadjes dragon en snijd ze fijn. Rasp/pers de knoflook. Meng dit met de olijfolie, 't limoensap en n snuf zout. Leg de kiphaasjes hierin en laat dit minimaal 1 uur buiten de koelkast marineren. Heb je meer tijd dan zet je de kip natuurlijk wel in de koelkast maar haal je ze 1/2 uur voordat je ze wilt bakken eruit om op temperatuur te komen.

Maak ondertussen de peultjes en de bosui schoon. Snijd de bosuitjes in stukjes van ongeveer 2cm. Hou de dikke en de holle stukjes apart van elkaar.

Kook de peultjes beetgaar in water met n snufje zout. Giet af.

Verhit tegelijkertijd een koekenpan en bak de kiphaasjes hierin op hoog vuur om en om. Zet het vuur dan op klein en voeg de dikke stukjes bosui toe. Roer om en laat 5 minuutjes rustig garen. Doe de peultjes en de holle stukjes bosui erbij en laat nog even staan.

Meng ondertussen in een klein steelpannetje de crème fraîche, nootmuskaat, peper en zout, de bouillon en 1 theelepeltje tabasco door elkaar. Verwarm de saus op laag vuur terwijl je af en toe roert. Proef..en breng verder op smaak met extra tabasco tot je de saus pittig genoeg vindt. Maak de maïzena aan met 1 eetlepel koud water en roer dit door de saus. Laat nog 2 minuten pruttelen en klaar! 

Serveer de kip met de groenten en de saus, garneer met nog wat blaadjes dragon. Lekker met gebakken aardappeltjes uit de oven! Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 300 gram kiphaasjes
  • 4 bosuitjes
  • 200 gram peultjes
  • 75 ml crème fraîche 
  • 100 ml kipbouillon
  • mespuntje nootmuskaat 
  • tabasco

Ingrediënten voor de marinade:

  • 2 tn knoflook
  • 2 eetlp olijfolie
  • 2 takjes verse dragon
  • 1 eetlp limoensap
  • snufje zout

Populair in dezelfde categorie