Eten wat de pot schaft!

Aardappel wedges uit de oven

auteur:Agnes van Son
Bijgerecht
< 30 min (wachttijd: 0.30 u)
2 personen
warm  vegetarisch  lactosevrij
Inleiding

Simpel maar lekker aardappel gerechtje uit de oven of airfryer! 

Bereiding

Was of schil de aardappels, wat je voorkeur is. Snijd ze daarna in wedges. Meng een scheutje olie met het knoflook- en paprikapoeder en schenk dit over de aardappels.

Leg de aardappels langs elkaar op een stuk bakpapier op een rooster of bakplaat. Draai er nog wat versgemalen peper over en zet een 25-30 minuutjes in de oven op 180 graden.
Gebruik je een airfryer dan gaat t iets sneller: 15 min. op 180 graden. 

Haal de bakplaat uit de oven, strooi de geraspte kaas over de piepers en zet nog 5 minuten terug. Als je een grillfunctie hebt zet die dan de laatste 5 min. aan, worden de wedges nog net wat knapperiger :) Serveer er wat grof gemalen zeezout over. Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur een bericht.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 3 middelgrote aardappels
  • scheutje zonnebloemolie
  • theelp knoflookpoeder
  • theelp paprikapoeder
  • draai versgemalen peper
  • 2 eetlp geraspte Parmezaanse kaas
  • grof gemalen zeezout

Populair in dezelfde categorie