Eten wat de pot schaft!

Kip met chocoladesaus

Hoofdgerecht
< 30 min
4 personen
 warm  lactosevrij  Spaanse keuken
Inleiding

Nou niet meteen afhaken als je kip met chocoladesaus leest hoor. In Nederland is het misschien een ietwat ongewone combi maar in Spanje kennen ze dit al heel lang. Het is ook niet zo dat je de chocola er bovenuit proeft maar dat stukje pure chocola zorgt voor hele fijne smaak die de saus àf maakt. Gewoon doen, je krijgt er geen spijt van. Dat beloof ik. 

Bereiding

Snijd de kip in niet te kleine stukken (ik heb elk kipdijfiletje in 4 of 5 stukken gesneden) en bestrooi die met peper en een snufje zout.

Snipper de ui en de teentjes knoflook, snijd de Spaanse peper in ringetjes.

Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Bak de stukjes kip licht bruin en haal ze uit de pan. Ze hoeven nog niet gaar te zijn hoor, dat komt straks wel. Fruit de ui, knoflook en de Spaanse peper een minuutje in dezelfde pan. Voeg de tomatenpuree toe en laat die op laag vuur 2 minuten meebakken.

Doe 't gemberpoeder, tijm en de suiker erbij en roer door. Nu mag de pindakaas erbij. Even roeren en dan schenk je een scheutje bouillon in de pan. Als dat opgenomen is in de saus weer een beetje bouillon erbij. Op die manier krijg je geen klontjes.

Rasp of snijd de chocola in kleine stukjes en roer die door de saus. Nu mag de kip terug in de pan.. Laat die, terwijl je de boel af en toe omschept, op laag vuur in ongeveer 10 minuutjes zachtjes gaar worden. De saus zal hierdoor nog iets indikken.

Serveer de "Pollo y Salsa de Chocolate" met een salade en aardappeltjes uit de oven (of patatas bravas) of frietjes maar dit kippetje is ook errug lekker op een broodje. Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 500 gram kipdijfilet
  • peper en zout
  • 1 theelp gemberpoeder
  • 2 theelp gedroogde tijm
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 flinke ui
  • 1 Spaanse peper
  • 100 gram tomatenpuree
  • 1 eetlp suiker
  • 50 gram pure chocola
  • 2 eetlp pindakaas
  • ong 300 ml bouillon
  • scheutje olijfolie

Populair in dezelfde categorie