Eten wat de pot schaft!

Kip mangosalade

Voorgerecht Lunch
< 30 min
4 personen
lekker gezond!  koud  lactosevrij  Nederlandse keuken
Inleiding

Ik wilde een voorgerechtje met veel smaak maar dat ook lekker snel klaar was. Toeval wilde dat ik de dag daarvoor deze kip met noodles gemaakt had. Ik had wat extra kipdijfilets gekookt dus die lagen in de koelkast om verwerkt te worden.

Tip: Deze salade is ook erg lekker als je de kip lauwwarm in de salade serveert. 

lekker gezond lekker gezond
Bereiding

Trek de gekookte kip met 2 vorken in sliertjes of snijd kleine stukjes. 
Verwijder de zaadlijsten uit de komkommer en snijd de rest in kleine blokjes.
Doe hetzelfde met de tomaatjes. De bosui mag in smalle ringetjes.
Schil de mango en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. 

Verdeel dit samen met de veldsla over bordjes of mooie schaaltjes.

Meng de mayonaise met de yoghurt en de chilisaus tot een dressing en drizzel dit over de salade. Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 1 mango
  • 2 gekookte kipdijfilets of
    1 gekookte kipfilet
  • 1/2 komkommer
  • 50 gram veldsla
  • 1 stengel bosui
  • 4 kleine tomaatjes
  • 1 eetlp mayonaise
  • 1 eetlp yoghurt
  • 1 1/2 eetlp chilisaus

Populair in dezelfde categorie