Eten wat de pot schaft!

Kip met noodles

auteur:Agnes van Son
Hoofdgerecht
< 30 min
2 personen
 warm  lactosevrij  Chinese - Indische keuken
Inleiding

Het idee voor dit gerechtje kwam door een Chinese salade, de bon-bon kip! Dat is een koude salade met kip die je na het koken plat mept met een soort van stok (een bon) Nou was het die zaterdag best fris buiten en de regen nodigde ook niet uit om een salade te eten dus ging ik knutselen.

Als je nou toch liever de koude versie eet kijk dan naar de tip onder aan het recept.

Bereiding

Breng in 1 liter water met het bouillonblokje en de kipdijfilets aan de kook. Kook de kip in ongeveer 10-15 minuutjes gaar in de bouillon. (Bewaar de bouillon voor 'n lekker soepje!)

Snijd ondertussen de komkommer in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten met een lepel. Snijd de komkommer in smalle reepjes van ong. 3 cm lengte en zet apart. Schaaf met een dunschiller linten van de wortel en snijd de bosui in smalle ringetjes. 

Meng in een steelpannetje alle ingrediënten voor de saus (hou wat bosui apart voor garnering) en verwarm op laag vuur.

Trek de kip met 2 vorken in sliertjes en roer om met 1/2 eetlepel sesamolie. Bak de kipsliertjes 5 minuutjes op laag vuur.

Verhit een klein scheutje olie in een wok. Doe de woknoodles samen met de taugé,  de wortel en 3/4 van de komkommerreepjes in de pan en bak dit een paar minuten. Schep de noodles op 2 borden. Verdeel de kipsliertjes over de noodles en de schenk de saus daarover. Garneer met de rest van de komkommer, de bosui en nog wat extra sesamzaadjes. Eet smakelijk! 

Tip: Wil je dit gerecht graag als een koude salade eten laat dan de gekookte kipsliertjes helemaal afkoelen. Gebruik afgekoelde gekookte rijst ipv de woknoodles. De komkommer en de wortel mogen rauw in de salade, de taugé spoel je 1 minuut onder heet water. De ingrediënten voor de saus meng je met slechts 1/2 kopje koud water. 

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 300 gram kipdijfilet 
  • 1 kipbouillonblokje
  • 1/2 eetlp sesamolie
  • 1/3 komkommer 
  • 150 gram taugé 
  • 1/2 kleine winterwortel
  • woknoodles

Ingrediënten voor de saus:

  • 2 eetlp (lichte) sojasaus 
  • 2 theelp suiker
  • 2 theelp (Lee Kum Kee) chili-olie of
    1 eetlp olie met 1 theelp chiliflakes
  • 1 theelp sesamolie
  • 2 flinke eetlp (Calve)pindakaas
  • 1 stengel bosui
  • 2 theelp sesamzaadjes
  • 1 kopje warm water

Populair in dezelfde categorie