Eten wat de pot schaft!

Kabeljauw met prei uit de oven

auteur:Agnes van Son
Hoofdgerecht
30-60 min
4 personen
warm  Nederlandse keuken
Inleiding

Deze ovenschotel maakte ik 30 jaar geleden al. Lekker, niet moeilijk, snel klaar en met weinig koolhydraten. En nu dus weer helemaal hip  Hoogste tijd om 'm op Hussemusse te delen!

Bereiding

Warm de oven voor op 200 graden.

Snijd de prei in ringen. Spoel het zand er af en, belangrijk, laat goed drogen. 
Vet een ovenschaal in met wat olie en leg de preiringen op de bodem. Leg de visfilets tegen elkaar boven op de prei. Maal er wat peper en zout over. 
Tip: Als je vis uit de diepvries gebruikt zorg dan dat die goed ontdooid en droog gedept is, anders krijg je te veel vocht in je gerecht.

Verhit wat olie in een koekenpan en bak op laag vuur de ui een beetje glazig. Strooi het kerriepoeder over de uien, roer door en bak ongeveer 2 minuten mee. Voeg dan de champignons (schijfjes) toe en bak die nog 5 minuutjes. Roer de crème fraîche door het champignon-uimengsel en verdeel dit over de kabeljauwfilets. Strooi de kaas erover en bak de schotel (in 't midden van de oven) ongeveer 30 minuutjes op 200 graden. Lekker met deze tomaatjes . Zet ze gewoon samen in de oven, gaat in 1 moeite door  Eet smakelijk!

 

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur een bericht.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 4 kabeljauwfilets
    of andere witvisfilet
  • 2 dunne preien
  • 1 flinke ui (halve ringen)
  • 1 doosje kastanje-champignons
  • 1 eetlp kerriepoeder
  • handje vol geraspte kaas
  • 200 gr. crème fraîche
  • peper en zout
  • scheutje zonnebloemolie

Populair in dezelfde categorie