Eten wat de pot schaft!

Tomaatjes uit de oven

auteur:Agnes van Son
Bijgerecht
30-60 min
2 personen
warm  vegetarisch  lactosevrij  Mediterane keuken
Inleiding

Alleen al voor de kleur die deze tomaatjes aan je gerecht geven als op je bord liggen zou je ze moeten maken.. en dan heb ik het nog niet eens over de geur en de smaak  Ze passen bij heel veel gerechtjes (bij een salade, stukje vlees / vis of pasta) en je oven doet het werk! 

Bereiding

Warm de oven voor op 180 graden.

Snijd de tomaatjes door midden maar laat het groene stukje eraan zitten. Gewoon omdat dat er zo leuk uitziet ;) Leg ze in een ovenschaal met het snijvlak naar boven.

Meng de olie (als je geen knoflookolie hebt neem dan olijfolie met wat knoflookpoeder) met de tijm en/of de rozemarijn en wat peper. Schenk dit over de tomaatjes.

Zet de ovenschaal met de  tomaatjes in de oven en zet de temperatuur terug naar 160 graden. Laat de tomaatjes in ongeveer 45 minuten rustig gaar en zacht worden. Nog een klein beetje zeezout en een draai peper erover als ze op je bord/schaal liggen en smullen maar :D Eet smakelijk!

Tip 1: Als je niet zoveel tijd heb zet de schaal dan ongeveer 20 minuten op 200 graden in de oven. Gebruik je een airfryer dan is kleine 15 minuten op 160 graden genoeg.

Tip 2: Neem ipv tijm en rozemarijn eens Italiaanse keukenkruiden.

Tip 3: Als je een grotere hoeveelheid wilt maken kun je ze prima een paar dagen in de koelkast bewaren. Doe ze dan in een goed afgesloten bakje met een extra laagje olijf- of knoflookolie.

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 12 kleine trostomaatjes
  • scheutje knoflookolie
  • theelp gedroogde tijm
  • theelp gedroogde rozemarijn
  • vers gemalen peper
  • beetje zeezout

Populair in dezelfde categorie