Jägersaus
Ben je op wintersport in Oostenrijk dan eet je meestal een jägersaus bij je Wiener Schnitzel. Vrijwel elk restaurant heeft deze combi op de kaart staan. Nou had ik al vaker geprobeerd om dit sausje thuis ook eens te maken maar 't was het steeds net niet. Het recept van Albert bracht uitkomst.
Snijd de champignons in 4en, maal er flink wat zwarte peper over en bak ze met een klontje boter mooi bruin. Haal ze uit de pan en zet even apart. Snijd de plakjes ontbijtspek in kleine stukjes en snipper de sjalotjes. Doe een extra klontje boter in de pan en bak ui samen met 't spek even aan. Voeg de bloem toe en laat 1 minuutje garen terwijl je af en toe roert.
Schenk nu de runderfond bij en roer even heel goed door zodat je geen klontjes krijgt. Voeg dan de rode wijn en de champignons toe. Roer nog een keertje. Maal er nog wat peper over, leg de laurier en tijm in de saus en laat 15 minuten heel zachtjes pruttelen.
Haal de laurier en tijm uit de saus. Zoals gezegd een heerlijk sausje bij schnitzel en frietjes of gebakken aardappel. Eet smakelijk!
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.
Of deel dit recept met je vrienden:
-
2 sjalotjes
-
150 ml rode wijn
-
2 dl runderfond (of sterke bouillon)
-
250 gr champignons
-
100 gram ontbijtspek (vleeswaar)
-
2 blaadjes laurier
-
1 takje verse tijm
-
een flinke eetlepel bloem
-
klontje (lactose vrije) roomboter
-
versgemalen peper