Italiaanse tomatensoep van geroosterde tomaat
Soms kun je zo'n zin hebben in soep... Evelyn snapte precies wat ik bedoelde en ik kreeg van haar 'n recept van tomatensoep van geroosterde cherrytomaatjes Omdat smaken verschillen heb ik er mijn eigen draai aan gegeven maar tis een heerlijk soepie geworden!
Verwarm de oven voor op 180° C.
Maak de uien en de teentjes knoflook schoon. De knoflookteentjes mogen heel blijven, de uien snijd je net als de tomaten in 8 stukken. Leg alles samen in een ovenschaal, schenk een flinke scheut olijfolie en maal royaal peper en zout over de groenten.
Zet de schaal in het midden van de oven en rooster ze zo'n 30 minuten. Neem ondertussen wat te drinken en geniet van de geur
Oke, doe dan de inhoud van de ovenschotel samen met de bouillon in een hoge soeppan en laat nog 20 minuten zachtjes pruttelen. Pureer de soep mooi glad met je staafmixer.
Meng de Italiaanse kruiden en de chilipeper met de room. Houd 3 eetlepels achter en roer de rest door de soep. Laat nog 5 minuutjes doorwarmen (niet koken) en proef... mss nog wat extra peper of zout erbij? Soepballetjes?
Serveer de soep met n lepeltje kruidenroom, wat verse basilicum en bijv. knoflook croutons of soepballetjes. Of allebei Eet smakelijk!
Of deel dit recept met je vrienden:
- 1 kg trostomaten
- 3 teentjes knoflook
- 2 rode uien
- 1 theelp gedroogde chilipeper (uit zo'n molentje)
- 3 eetlp gedroogde Italiaanse kruiden
- 1 liter groente bouillon
- 100 ml (lactosevrije) kookroom
- flinke scheut extra vergine olijfolie
- versgemalen peper & zout
- verse blaadjes basilicum
- knoflook croutons of soepballetjes