Hamburger met zigeunersaus
Je hebt ze vast wel eens in de supermarkt gezien, van die potten kant en klare zigeunersaus. Smaken opzich best prima maar als ik dan lees wat er allemaal in zit word ik niet vrolijk.. Dan maar zelf aan de slag!
Van mij hoeven de paprika's niet zo ienemie klein gesneden. Ik vind het lekkerder als je nog 'n bite hebt, maar das 'n keuze. Net als die 3 kleuren paprika. Hoeft natuurlijk niet maar staat gewoon gezellig in je saus
Maak de paprika's schoon en snijd ze in stukjes. Ik gebruik meestal een rode puntpaprika maar neem je gewone rode paprika dan heb je aan een halve wel genoeg.
Snipper de ui en de knoflook. Snijd de augurkensticks in kleine blokjes.
Verwarm een scheutje olie in een hapjespan en fruit hierin de ui met de knoflook tot ze glazig zijn. Schep hier de paprika's door en laat die even mee bakken.
Bak de tomatenpuree een paar minuten mee. Voeg de blokjes augurk met het augurkennat toe en schep om.
Schenk het warme water in de pan en roer goed door. Rasp de maggieblokjes erboven. Ik gebruik hiervoor van die kleine vierkante maggieblokjes maar je kunt gerust 'n ander bouillonblokje nemen. Ik rasp de blokjes zodat ze snel opgenomen worden. Breng op smaak met 't paprikapoeder en 'n snufje peper.
Laat het sausje 5 minuutjes heel zachtjes pruttelen. Meng dan de maïzena met 1 eetlepel water en doe dit papje in de pan. Roer goed door en laat nog 5 minuten op laag vuur staan. Proef... zoet genoeg? Als je de saus dik genoeg vindt dan is ie nu klaar, zoniet dan nog even laten pruttelen.
Bak de hamburger en serveer met de saus. Lekker met een aardappelmuffin Eet smakelijk!
Tip: Je kunt deze saus zowel warm als koud eten en is ook erg lekker bij een schnitzel!
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.
Of deel dit recept met je vrienden:
- 1 rode punt paprika
- 1/2 groene paprika
- 1/2 gele paprika
- 1 flinke rode ui
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlp suiker
- 4 augurksticks (pot)
- 2 eetlp augurkennat
- 1 theelp paprikapoeder
- maggieblokje
- 250 ml water
- 1 blikje tomatenpuree (70ml)
- 2 theelp maïzena
- scheutje olie
- 4 lekkere hamburgers