Eten wat de pot schaft!

Aardappelmuffins

Bijgerecht
30-60 min
3 personen
 warm  vegetarisch  lactosevrij
Inleiding

Soms wil je je aardappeltje liever net wat anders. Niet gewoon gekookt of gebakken maar bijv. uit de oven. Soort van muffin maar dan zonder beslag...snap je het nog? Genoeg voor 3 tot 6 personen.

Bereiding

Warm de oven voor op 180 graden.

Schil de aardappels, was ze en droog ze daarna met wat keukenpapier. Snijd ze met een mandoline (of keukenmachine) in hele dunne plakjes. Doe ze in een kom.

Smelt het klontje boter en schenk over de aardappelschijfjes. Maal hier wat peper over en meng dan samen met het knoflookpoeder en de strooikaas heel voorzichtig door elkaar.

Vet de muffinvorm licht in met wat boter. Bekleed dan met 't ontbijtspek. Verdeel de plakjes aardappel over de 6 muffinvormpjes en druk ze een beetje aan. Bak ongeveer 30 minuutjes in de oven tot de aardappeltjes mooi bruin en gaar zijn. Strooi na 25 minuten wat geraspte kaas op de aardappeltjes en laat ze nog 5 minuten in de oven staan. Lekker met een hamburger met zigeunersaus! Eet smakelijk!

 Tip: Wil je de muffin liever vegetarisch houden, laat dan gewoon het spek weg. Zorg er dan wel voor dat je de schijfjes goed aandrukt.

 

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 6 middelgrote aardappelen
  • 2 eetlp Parrano Originale strooikaas 
  • 1 eetlp geraspte kaas voor de topping
  • klontje roomboter
    of lactosevrije boter
  • versgemalen peper
  • theelp knoflookpoeder
  • 12 plakjes ontbijtspek

Populair in dezelfde categorie