Eten wat de pot schaft!

Gyrosschotel met spruitjes

Hoofdgerecht
< 30 min
4 personen
lekker gezond!  warm  lactosevrij
Inleiding

Spruitjes.. je houdt ervan of je haat ze. Vroeger vond ik ze echt helemaal niks maar inmiddels is dat gelukkig anders. Mijn voorkeur gaat wel uit naar de kleine exemplaren, de grote vind ik al gauw wat melig worden. Hetzelfde geldt eigenlijk ook voor de krieltjes in dit gerecht. Ik koop ze beide dus zo klein mogelijk. Zijn ze ook sneller gaar en da's weer fijn als je wat minder tijd hebt. 

Wat betreft het vlees, je kunt natuurlijk voorgekruid reepjes gyrosvlees kopen. Ik heb aan de slager gevraagd of hij het varkensvlees met zijn snijmachine wilde snijden. Dan krijg je van die mooie dunne plakjes die je zelf in stukjes kunt snijden. (ook makkelijk als je het vlees in een wrap wilt doen) Daarna heb ik het vlees zelf gekruid.

lekker gezond lekker gezond
Bereiding

Snijd het vlees in kleine stukjes. Bestrooi ze met gyroskruiden en schenk er een scheutje zonnebloemolie overheen. Meng even goed door elkaar. 

Maak de spruitjes schoon en kook ze net beetgaar in water met een snufje zout. Giet ze af.

Bak het vlees op hoog vuur in een hapjes pan. Haal het uit de pan en houd het warm. (bijv. in de oven)
Doe een theelp gyroskruiden met een extra scheutje olie in de hapjespan en bak hierin de krieltjes. Snipper ondertussen de rode ui en de knoflook en bak die even met de aardappeltjes. Snijd de paprika in stukjes en de bosui in ringetjes. Schep die samen met de gekookte spruitjes door de krieltjes en roerbak tot alles goed warm is. 

Schep de schotel in een mooie schaal en leg de gyros erbij. Garneer met de plakjes ei en snipper er wat bieslook over. Lekker met knoflooksaus. Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 500 gram kleine spruitjes
  • 450 gram kleine voorgekookte krieltjes
  • 1 flinke rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 stengels bos ui
  • 1 rode paprika
  • 500 gram varkensvlees
    of kipdijfilet
  • gyroskruiden
  • zonnebloemolie
  • 2 hard gekookte eieren
  • beetje bieslook

Populair in dezelfde categorie