Eten wat de pot schaft!

Goulash van kip

Hoofdgerecht
30-60 min
5 personen
lekker gezond!  warm
Inleiding

Soms kun je zo'n zin hebben in goulash maar geen uren tijd om daarop te wachten.. Tja dilemma. Nou dan maak je gewoon goulash van kip. Superlekker en snel klaar! Neem wel kipdijfilet. Die blijft namelijk lekker mals terwijl een kipfiletje al heel snel droog wordt. Voor erbij gekookte rijst of romige aardappelpuree!

lekker gezond lekker gezond
Bereiding

Snijd de kipdijfilets in hapklare stukken. De plakjes ontbijtspek snijd ik in kleine stukjes. Doordat ik hiervoor gesneden vleeswaar neem heb ik daarna lekker veel kleine stukjes in de schotel. Snipper de uien grof en de de teentjes knoflook fijn, net als de Spaanse peper. De paprika mag in niet al te kleine stukjes en de champignons in plakjes. Haal de erwtjes alvast uit de vriezer. Zo, dat staat alvast klaar.

Strooi het paprikapoeder over de kip en bak de stukjes kipdijfilet lichtbruin in een scheutje olie. Voeg dan de stukjes spek, de uien, knoflook en peper toe. Roer goed door en laat even zachtjes meebakken. Doe de tomatenpuree bij de kip en laat een paar minuten garen. Roer af en toe even door. Bestrooi met de bloem, roer goed om en laat ook die 2 minuten meebakken.

Giet de bouillon erbij, roer om en breng aan de kook. Zet 't vuur op klein, schep de stukjes paprika, de champignons en de kummel door de saus en laat 15 minuutjes zachtjes pruttelen. Schep de inmiddels ontdooide erwtjes door de saus en laat nog 5 minuten staan.
Vind je de saus nog wat te dun, bind dan met 1 eetlp maïzena. Wil je 'm nog wat romiger, lepeltje crème fraîche erdoor doet wonderen. Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 500 gram kipdijfilet
  • 100 gram ontbijtspek (vleeswaar)
  • 3 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 theelp pittig paprikapoeder
  • 1/2 eetlp mild paprikapoeder 
  • 1 theelp kummel (karwijzaad)
  • 1 Spaanse peper 
    (of wat chilivlokken uit 'n molentje)
  • 1 rode paprika
  • 200 gram diepvries doperwten
  • 250 gram (kastanje)champignons
  • 2 blikjes tomatenpuree à 70 gram
  • 3 eetlp bloem
  • 500 ml kipbouillon
  • peper en zout

Populair in dezelfde categorie