Gemarineerde kipburger
FF wat anders gedaan. De marinade van deze kipburgers heb ik al vaker gebruikt om kipdijfilet te marineren. En soms werden dat dan weer kipspiesjes voor op de bbq! Maar hé.. waarom geen gehakt marineren, moest volgens mij best lekker worden. En dat klopte, heel lekker zelfs! Zowel de burgers gebakken in een koekenpan als die geroosterd werden op de bbq.
En hou je nou niet van kipgehakt dan neem je daar gewoon 'n ander soort gehakt voor in de plaats!
Maak een marinade van de chilisaus, olie, geraspte knoflook en 't citroensap.
Meng het kipgehakt met 't ei, de bieslook en 't paneermeel tot een redelijk vast geheel. Ik doe geen extra zout in 't gehakt, 't spek is al redelijk zout.
Vorm 4 burgers van het gehakt. Leg om elke burger 2 repen ontbijtspek kruislings over elkaar.
Leg de burgers in een passend schaaltje en schenk de marinade erover. Dek af met huishoudfolie en zet dit in de koelkast. Laat de kipburgers minimaal 1 uur in de koelkast staan maar langer is natuurlijk ook prima. Geen enkel probleem als je dit bijv. de avond voor je ze wilt eten al doet.
Bak de gemarineerde burgers met 'n klein klontje boter op middelhoog vuur aan 1 kant bruin. Snijd ondertussen halve ringen van de ui. Draai de kipburgers om en leg de 1/2 ringen rode ui bij de burgers in de pan. Bak tot het gehakt gaar is, in totaal zo'n 10 à 15 minuten. Of bak ze op de bbq!
De gemarineerde kipburgers met gebakken ui zijn echt superlekker met gebakken aardappeltjes of op een broodje met wat cole slaw maar deze keer hebben we ze gegeten met gemengde sla en een aardappelsalade. Mogelijkheden genoeg dus.. Eet smakeljik!
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.
Of deel dit recept met je vrienden:
- 300 gram kipgehakt
- 1 ei
- beetje paneermeel (of beschuit)
- 1 eetlp gedroogde bieslook
- 8 lange repen ontbijtspek
- 1 rode ui
Ingrediënten voor de marinade:
- 3 eetlp zonnebloemolie
- 2 eetlp hete chilisaus (shriracha)
of 'n mildere versie - 1 geraspt teentje knoflook
- 1 eetlp citroensap