Eten wat de pot schaft!

Courgette omelet gevuld met geitenkaas

Hoofdgerecht Hapje Lunch
< 30 min (wachttijd: 0.30 u)
lekker gezond!  warm  Nederlandse keuken
Inleiding

Eind juli en dan moeten al die courgettes tegelijk geplukt worden. Wij hebben zelf geen moestuin maar ik kreeg 2 van die enorme courgettes kado. Nou kun je daar natuurlijk soep van maken (staan 4 verschillende op Hussemusse!) maar omdat er ook nog zo'n bakje geitenkaas spread in de koelkast stond vond ik dit ook wel een lekker recept.

lekker gezond lekker gezond
Bereiding

Spoel de courgettes af onder koud water. Rasp ze grof boven een zeef. Bestrooi de courgette-rasp met wat zout,schep 1x om en laat het dan minimaal 30 minuutjes staan. (je weet 't, langer mag altijd) Druk af en toe met de bolle kant van een lepel op de rasp om zoveel mogelijk vocht uit de courgette te drukken. 

Warm de oven voor op 180 graden.

Klop in een mengkom de eieren luchtig met de bieslook en wat peper. Zout is niet nodig omdat je dat al over de courgettes gestrooid hebt. Meng de geraspte kaas en de courgette rasp door de eieren.

Leg bakpapier 1 op een bakplaat en verdeel daarop het mengsel. Strijk uit tot je een mooie platte laag hebt van ongeveer 1 cm dik. Bak de omelet zo'n 20 minuten in het midden van de oven op 180 graden.

Haal de bakplaat uit de oven en laat de omelet een beetje afkoelen. Als je de courgette omelet warm wilt eten zet dan nu de oven uit maar laat de ovendeur dicht zodat de warmte er in blijft. Als je dit liever koud of op kamertemperatuur eet laat je de oven gewoon afkoelen zoals je gewend bent.

Leg bakpapier 2 op de courgette-omelet. Draai de omelet om zodat de onderkant boven komt te liggen en verwijder heel voorzichtig bakpapier 1. 

Besmeer de kant die nu boven ligt met de geitenkaasspread. Tip: Als je dat lekker vindt leg je nog een paar plakken achterham op de spread. Rol dan de omelet met behulp van het bakpapier op zodat je 1 lange rol krijgt. Leg de rol op het bakpapier nog 10 minuutjes terug in de nog warme oven.

Serveer warm, lauwwarm of op kamertemperatuur. Lekker met wat sla en tomaatjes maar ook als hapje bij de borrel! 

Tip: Als je nou niet van geitenkaas houdt neem je een zuivelspread of roomkaas die je wel lekker vindt.

Tip: Heb je geen oven (of geen zin om die met warm weer te gebruiken) bak de courgette-omelet dan op laag vuur in je koekenpan.

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 2 middelgrote courgettes
  • 4 eieren
  • 1 eetlp gedroogde bieslook
  • 50 gram geraspte kaas
  • peper en zout
  • 1 bakje geitenkaas spread Bettina

Populair in dezelfde categorie