Eten wat de pot schaft!

Courgette roomsoep

auteur:Agnes van Son
Soep
< 30 min
4 personen
 warm  vegetarisch  lactosevrij  Nederlandse keuken
Inleiding

Dit is echt n heerlijk soepje dat hier regelmatig op tafel komt! Gebruik je liever geen wijn, neem dan gewoon wat extra bouillon. En wil je wat minder calorieën dan laat je de room eruit en gebruik je 1 liter bouillon.

Bereiding

Was de courgettes en snijd ze in blokjes. Snipper de ui en de knoflook. Neem n hoge soeppan. Verwarm hierin de olie en fruit de ui en de knoflook. Nu mogen de courgettes erbij. Bak ze zo'n 5 minuten mee en roer ze af en toe even om.

Voeg dan kerrie- en paprikapoeder en cayennepeper toe en roer goed door. Schenk de bouillon erbij en laat dit met de deksel op de pan zo'n 25 minuten zachtjes laten koken.

Voeg wijn en room toe, breng opnieuw aan de kook. Voeg dan pas de mosterd toe. Pureer de soep met n staafmixer en maak op smaak met wat peper en zout.

Verdeel de courgette soep over 4 borden en garneer met gebakken spekjes (of reepjes gerookte zalm) en wat basilicum. Eet smakelijk!

Tip: gebruik eens gele courgettes voor deze soep. De smaak blijft gelijk maar het ziet er gelijk heel anders uit :D  

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 3 groene courgettes
  • 1 grote ui
  • 2 flinke teentjes knoflook
  • scheutje olijfolie
  • 800 ml warme kippenbouillon
  • 50 ml droge witte wijn
  • 150 ml slag- of slankroom
  • 1/4 theelp cayennepeper
  • 1/2 theelp kerriepoeder
  • 1/2 theelp paprika poeder
  • peter & zout
  • 1 theelp mosterd
  • 2 eetlp fijn gesneden basilicum blaadjes (of peterselie)
  • croutons, uitgebakken spekjes of reepjes gerookte zalm of soepballetjes

Populair in dezelfde categorie