Eten wat de pot schaft!

Broodje warm vlees met Thaise komkommer

auteur:Agnes van Son
Hoofdgerecht Lunch
< 30 min (wachttijd: 1.00 u)
4 personen
 warm  lactosevrij
Inleiding

Dit is echt zo'n héérlijk broodje! Warm vlees met wat rauwkost voor als je lunch nèt wat meer mag zijn. Als rauwkost heb ik een zoet zure Thaise komkommer gemaakt. Die is lekker fris met ietsie pit, dus past perfect bij 't licht gekruide varkensvlees  

Tip: Volg het recept maar bak het vlees eens op je bbq..

Bereiding

Snijd de varkenshaas in niet al te grote stukjes. 
Rasp (of pers) het teentje knoflook. Meng dit met de sambal, sojasaus, suiker en de vissaus tot een marinade. Schep het vlees door de marinade en zet minimaal 1 uurtje weg. 

Verhit wat olie in een wok en bak de reepjes kort op hoog vuur. Paar minuutjes is genoeg. 
Snijd de broodjes doormidden. Schep hier wat vlees met een lepeltje komkommersalade op. Eet smakelijk!

Tip: rijg de gemarineerde varkenshaas eens aan een spiesje en grill die kort op de bbq....

 

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 250 gram varkenshaas
  • scheutje olie
  • 2 eetlp sojasaus
  • 1 eetlp vissaus
  • 1 eetlp bruine basterdsuiker
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelp sambal
  • 4 broodjes
  • zoet zure Thaise komkommersalade

Populair in dezelfde categorie