Broccoli salade
Met mooi zonnig weer krijg ik altijd zo'n zin in een salade. En na de tip van dochterlief, die zoiets tijdens haar vakantie in Nieuw Zeeland gegeten had, ben ik aan de slag gegaan. Ik heb de broccoli en de bloemkool even kort geblancheerd omdat ik rauwe broccoli niet zo lekker vind. Maar dat hoeft dus niet, het mag.
Het maakt niet zoveel uit hoe de verhouding bloemkool/broccoli is. Neem wat jij het lekkerst vindt. Heb je geen cranberries in huis? Neem rozijntjes! En die gemengde noten mogen gerust alleen cashewnoten of walnoten zijn hoor, geen probleem.
Snijd de broccoli en de bloemkool in mooie kleine roosjes. Doe ze in een schaal en schenk daar 1/2 liter kokend water over. Laat 2 minuten staan en giet af. Spoel de roosjes af met koud water en laat goed uitlekken in 't vergiet.
Snijd de rode ui in 4en en snijd hiervan smalle reepjes. Hak de noten grof.
Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar.
Meng de broccoli, bloemkool, rode ui, en gedroogde cranberries door elkaar. Schep hier voorzichtig de dressing door en garneer met de gehakte noten. Lekker met gebakken aardappeltjes en kip maar zeker ook als salade bij de bbq. Eet smakelijk!
Tip: Voor deze salade gebruik je alleen de roosjes. Bewaar de rest en kook daar een lekker soepje van. Gewoon broccoli en bloemkool bij elkaar doen, lekker!
Of deel dit recept met je vrienden:
- 300 gram hele kleine broccoli en
bloemkoolroosjes - 1/2 liter kokend water
- 50 gram gedroogde cranberries
- 40 gram ongezouten gemengde noten
- 1 middelgrote rode ui
Ingrediënten voor de dressing:
- 3 flinke eetlp (lactosevrije) Griekse yoghurt
- 1/2 eetlp appel cider vinegar of
citroensap - 1/2 theelp mosterd
- peper & zout