Eten wat de pot schaft!

Broccoli-courgette soep

auteur:Agnes van Son
Soep
30-60 min
8 personen
lekker gezond!  warm  vegetarisch  lactosevrij  Nederlandse keuken
Inleiding

Een pan goed gevulde soep komt altijd van pas. Lekker kopje soep voor een bij de warme maaltijd maar ook prima bij een broodmaaltijd. Deze broccolisoep komt hier vaak in het weekend op tafel.

Het liefst maak ik een dan een flinke pan soep. Kost je nl. net zoveel tijd als een kleinere hoeveelheid en wat niet gelijk opgaat mag in de vriezer voor een dag met minder tijd. :D Dit recept is voor ruim 2 liter soep.

lekker gezond lekker gezond
Bereiding

Snijd de uien grof, de knoflook fijn, de courgette in stukjes en de broccoli in roosjes. Schil de stronk van de broccoli en snijd deze in stukjes.

Neem een hoge soeppan en bak de uien glazig in een scheutje olie. Voeg de stukjes broccolistronk toe en roer even door. Bak zachtjes (vuur op klein!) en zorg ervoor dat het niet bruin wordt.

Doe knoflook en de courgette blokjes erbij en laat ook die een paar minuten zachtjes meebakken. Nu gaat de warme bouillon samen met de broccoliroosjes in de pan en laat je de groente in ongeveer 15 à 20 minuten gaar koken.

Terwijl je soepje staat te pruttelen bak je de spekjes (die van de slager zijn echt zoveel lekkerder dan die voorverpakte uit de supermarkt!) zachtjes uit zodat ze lekker knapperig worden.

Haal de soeppan van het vuur, zet de staafmixer in de pan en pureer de soep zo glad als jij dat wilt. Roer de kruidenkaas los met de room en roer dit door de soep. Dit hoeft niet persé (minder calorien als je het niet doet...) maar je soep wordt hier zoooo lekker romig van :) Maal er nog wat peper over en proef....

Serveer de broccoli-courgette soep met soepballetjes, spekjes of snippers gerookte zalm. Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 500 gram broccoli + 2 courgettes
  • 2 uien
  • 2 à 3 teentjes knoflook
  • 1 1/2 liter warme groente- of kipbouillon 
  • vers gemalen peper
  • scheutje zonnebloemolie
  • 100 ml (lactosevrije) room
  • 100 gram kruidenroomkaas (bijv. boursin of lactosevrij van MilusL)
  • naar keuze: croutons, soepballetjes, spekjes of zalmsnippers

Populair in dezelfde categorie