"/> Asperges met speklapjes in ketjapsaus
Eten wat de pot schaft!

Asperges met speklapjes in ketjapsaus

auteur:Agnes van Son
Hoofdgerecht
< 30 min
2 personen
 warm  lactosevrij  Oosterse keuken
Inleiding

Manlief vindt dit bijna heiligschennis! Asperges eet hij het liefst op klassieke wijze met een botersausje, wat ham en 'n gekookt eitje. Verder niks. Maar ja, ik vind 't ook lekker als er wat anders mee gedaan is dus..

Bereiding

Ik had de asperges natuurlijk best zelf kunnen schillen maar dit keer ben ik voor makkelijk gegaan en heb ze geschild gekocht. Zijn ze iets duurder maar het scheelt je veel tijd. Het waren asperges van ongeveer 1 vinger dik.

Kook de asperges 8 minuten in water met een kipbouillon blokje. Heb je hele dunne asperges gekocht dan is 5 minuten genoeg. Zet dan het vuur uit en laat ze, met de deksel op de pan, nog 5 tot 10 minuten nagaren.

In die tijd bak je de speklapjes (zonder extra boter en op laag vuur) bruin in een koekenpan. Meng de sojasaus met de ketjap manis en schenk die over de speklapjes. Zet het vuur op klein en laat de saus zachtjes inkoken terwijl je de speklapjes af en toe omdraait.

Bereid de woknoodles volgens de verpakking. Snijd de bosui in ringetjes en meng die samen met de sesamolie door de noodles. Serveer de noodles met de speklapjes en asperges. Garneer met het sesamzaad. Eet smakelijk! 

Tip: drizzel vlak voor 't serveren eens een eetlepel hoisinsaus over de asperges. 

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 600 gram geschilde asperges
  • 4 speklapjes zonder zwoerd
  • 2 eetlp sojasaus
  • 2 eetlp ketjap manis
  • 1 kipbouillonblokje
  • 1 eetlp sesamzaadjes
  • 2 stengels bosui
  • 2 theelp sesamolie
  • woknoodles

Populair in dezelfde categorie